Obavijesti

News

Komentari 5

Popović demantirao nelegalne poslove u ageri 'Rajski papiri'

Popović demantirao nelegalne poslove u ageri 'Rajski papiri'
1

Popovića se spominje u kontekstu poslovanja off shore kompanija, a njegova imovina procjenjuje se na više od 75 milijuna dolara, odnosno više od 100 milijuna dolara tržišne vrijednosti

VIDEO

Srbijanski ministar Nenad Popović odbacio je u ponedjeljak tvrdnje o navodnim nelegalnim poslovima otkrivenim u aferi Rajski papiri i ustvrdio da nijedna njegova tvrtka nije registrirana u off shore zonama.

Popović je, komentirajući navode beogradske Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) da je u dokumentima koji su procurili u aferi Rajski papiri (Paradise papers) i njegovo ime, rekao kako su sve njegove tvrke na teritoriju Rusije i Europe.

U priopćenju objavljenom poslije teksta KRIK-a Popović naglašava kako je, kao državni dužnosnik, sve svoje tvrtke prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije, te da je u prijavi naveo i svu imovinu koju je stekao prije nego je postao ministar.

Popović u priopćenju navodi kako mu je "renomirana konzultantska kuća PWC", koja ga savjetuje već dva desetljeća, 2012. godine predložila da prenese jurisdikcije svojih kompanija u off shore zone, ali taj prijedlog nikad nije realizirao.

"Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije točno, pozivam sudionike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu", poručio je u priopćenju srbijanski ministar Nenad Popović, naglašavajući kako nikad nije krio svoju imovinu niti se srami svog materijalnog stanja.

Popovića se spominje u kontekstu poslovanja off shore kompanija, a njegova imovina procjenjuje se na više od 75 milijuna dolara, odnosno više od 100 milijuna dolara tržišne vrijednosti, što ga čini najbogatijm političarem u Srbiji, objavlila je beogradska  Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Dr. Nenad Popović strojarski je inženjer i doktor ekonomskih znanosti, bivši je potpredsjednik i jedan od financijera Demokratske stranke Srbije koju je vodio nekadašnji premijer Srbije Vojislav Koštunica. Popović je osnivač Srpske narodne stranke koja je koalicijski partner vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, a u vladi Srbije ministar je bez portfelja od lipnja 2017. godine. Nekadašnji je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije, a ima veoma dobre poslovne veze u Rusiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu