Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Popravljao plin na autu, ali nije znao kako? Ubila ga eksplozija

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL 4

Za eksploziju plina na plinskom spremniku u Svetoj Nedelji krivo je nestručno rukovanje plinskim instalacijama. Ivan Lušić (54) je zadobio teške ozljede te je preminuo u bolnici

Eksplozija plina na spremniku automobila od koje je u petak smrtno stradao Ivan Lušić (54) koji je u  Svetoj Nedelji popravljao plinske instalacije na svom automobilu, izbila je zbog nestručnog rukovanja, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

Podsjetimo, Ivan Lušić je u četvrtak oko 9.45 sati popravljao plinske instalacije svoje Renault Lagune u susjedovoj garaži  te su, uslijed nestručnog rukovanja izbili eksplozija i požar, pri čemu je teško ozlijeđen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Detonacija ga je odbacila te mu se zapalila odjeća. Kako neslužbeno doznajemo, prvi mu je u pomoć došao susjed i vlasnik garaže (64), koji mu je pomogao skinuti zapaljenu odjeću. I on je opečen, no ozljede su, nasreću, lake.

Automobil je i dalje gorio te se požar proširio na garažu. Susjedi su u pomoć zvali vatrogasce Svete Nedelje i Hitnu pomoć. Teško ozlijeđenog Ivana liječnici su odmah zbrinuli te su ga žurno odvezli u Klinici za traumatologiju. Ondje su brigu o njemu preuzeli liječnici Zavoda za opekline. U eksploziji mu je bilo opečeno 90 posto tijela. Morali su ga hitno operirati kako bi mu sanirali opekline težeg stupnja i nadomjestili tekućinu iz tijela da mu ne otkažu bubrezi. Teško je disao pa su ga spojili na respirator. Nakon zahvata su ga prebacili na odjel intenzivne njege. Nažalost, sve te ozljede bile su preteške te je ubrzo preminuo.

- Nakon eksplozije čuli smo njegovu ženu kako zapomaže. Ona je odmah otišla s njim u bolnicu te su javili njegovu sinu za eksploziju - prepričali su susjedi.

Dodali su kako ih je nesreća iznenadila jer su detonacije čuli i u utorak i srijedu. Tad ih je proizveo vojni MiG koji je prelijetao nebo i probijao zvučni zid.

Susjeda Ivana mještani su opisali kao veselog. Radio je kao policajac te je nedavno otišao u mirovinu.

 


 

Komentari (50)
  • Eto što se dogodi kad netko na svaki način želi uštedjeti!

    17. 3. 2017,   15:34
  • Struju, vodu, auto na benzin i dizel, kao i nformatičke popravke, vrlo rado obavljam, ali plin, ni u autu, ni u štednjaku, ni u bojleru ne radim, ne kažem da bi pogriješio, ali nisam 100% siguran, a s plinom nema šale.

    17. 3. 2017,   18:31
  • Hrvati su majstori za sve, osim kada eto nisu.

    17. 3. 2017,   19:10