Obavijesti

Promo sadržaj

Marina u srcu Zagreba. Sajam nautike dovodi 330 izlagača

Marina u srcu Zagreba. Sajam nautike dovodi 330 izlagača
4

Počinje Zagrebački sajam nautike

S velikim zadovoljstvom najavljujemo 26. izdanje Zagrebačkog sajma nautike od 22. do 26. veljače, jednu od perjanica Zagrebačkog velesajma s kontinuiranim i stabilnim rastom izlagačkog prostora i interesom posjetitelja. Razlog tome je odlična i uvijek inovativna izložbena ponuda Sajma koji predstavlja središnje mjesto susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji.

Pod sloganom „Ploviti, otkrivati, živjeti“ s posebnim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo najveće izdanje Nautike u posljednjih sedam godina: 330 izlagača iz 31 zemlje prezentirat će na salonskoj razini trendove i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona i najveći brod ikada izložen na Nautici.

Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa (17 metara) hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea.

Poslovnu profiliranost i pozicioniranost sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj, vrijednosti su koje brodograditeljski sektor prepoznaje i već godinama priređuje novitete i premijerna prikazivanja plovila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među mnogobrojnim plovilima posebno se ističu brodovi gotovo svih hrvatskih brodograditelja, koji prepoznaju sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, oduševljava posjetitelje i buduće nautičare.

Sve su naznake da će skokovit rast posjeta ovog sajma, koji je u 2016. zabilježio ukupno 25.582 posjetitelja, biti nastavljen i ove godine. Prema procjeni organizatora očekuje se  više od 30.000 posjetitelja.  

Najveći brod izložen na nautici

Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea i bit će izložen u paviljonu 7. Pearlsea 56 coupe je revolucionarni sport cruiser koji sadrži najnovija tehnička i tehnološka rješenja u projektiranju, propulziji te gradnji motornih plovila.

Elita hrvatskih i svjetskih plovila

Na sajam nautike stiže najbolje iz hrvatskih škverova, predstavljaju se PIČULJAN, GRGINIĆ, LEIDI, PEARL SEA, FALKOR, REMIA PLAST, BURA BRODOVI, TUŠEK, BARRACUDA, ARBA, BIMEX i mnogi drugi, a tu su i mnogobrojna atraktivna plovila renomiranih stranih proizvođača kao što su BENETEAU, JENNEAU, SEA RAY, BAYLINER, FOUR WINS, GLASTRON, RINKER

Osim plovila svih vrsta, Zagrebački nautički sajam je najjači nautički sajam u Hrvatskoj po ponudi  brodskih motora. Na sajmu se predstavljaju YAMAHA, HONDA, MERCURY, TOHATSU, VOLVO PENTA, STEYR, EVINRUDE, YANMAR, SUZUKI

Posjetitelji će i ove godine imati priliku osvojiti niz vrijednih nagrada od kojih izdvajamo 4 dana Pearlsea čartera po odabiru, krstarenje za 6 osoba - vikend najam jahte Mirakul 30 Hardtop, regata za posadu do 8 osoba, dnevni izlet na Kornate, 6-dnevni osnovni tečaj jedrenja, 2 x 7-dnevni početni tečaj ronjenja, rafting avanture na Kupi,…

Popularne cijene ulaznica na sajam

„Ponukani prošlogodišnjim brojkama, donijeli smo dvije vrlo važne odluke za naše posjetitelje. Od 22. veljače do 26. parking će za sve posjetitelje biti besplatan. Ulaznice za sve odrasle ljude koji nisu đaci, studenti i umirovljenici bit će 25,00 kuna, i u tu cijenu je uključena i karta za prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, umirovljenici će plaćati 10 kuna ulaznicu, a isto je uključen besplatan prijevoz, dok je đacima i studentima ulaz na sajam besplatan!- kazao je na prošlotjednoj konferenciji za novinare Milan Bandić.

Zanimljivosti na sajmu

Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma predstavit će se kompletna ronilačka služba Hrvatske kroz službe koje u svom sastavu imaju ronioce: turističko ronjenje kroz ronilačke centre na Jadranu, klupsko ronjenje (rekreativno) kroz ronilačke klubove, apnea ronjenje (ronjenje na dah).  

Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu (pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja), razgledati prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, a vrijedi upoznati i svijet surfanja s brojnim zanimljivostima.

Od stručnih događanja izdvajamo Sjednicu Udruženja male brodogradnje u organizaciji Udruženja male brodogradnje pri HGK i okrugli stol na temu Ronilački turizam na kojem su najavljeni Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva i Ivo Bašić, tajnik ministarstva turizma.

HOTEL & GASTROTEH

„Sljubljivanjem“ sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh izgradili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude. HOTEL&GASTROTEH pored uređaja, opreme, tehnologija i proizvoda vezanih uz Ho-Re-Ca djelatnost, hrane, pića i gastronomskih inovacija, ove godine oplemenjen je ponudom vina domaćih vinara, uz brojne prezentacije i degustacije.

U program sajmova vratili smo Vinovitu koja ove godine predstavlja najavu buduće sinergije

sa sajmovima Nautika i Hotel & Gastroteh. U suradnji sa Zagrebačkom županijom omogućili smo vinarima da kroz četiri dana druženja promoviraju svoja vina te kroz nove poslovne kontakte ostvare buduću poslovnu suradnju.

Na sajmu će izlagati 73 izlagača iz 10 zemalja, a prostire se na 2700 četvornih metara.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince