Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Porezna reforma ovisit će o stanju pregovora s partnerima'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Porezna reforma ovisit će o stanju pregovora i razgovora s potencijalnim koalicijskim partnerima i onima s kojima ćemo oformiti parlamentarnu većinu, poručio je Marić

Gost Dnevnika Nove TV bio je ministar financija Zdravko Marić. Nije želio otkriti hoće li biti član Vlade Andreja Plenkovića rekavši da je prerano za takve spekulacije.

-  Sigurno da idemo korak po korak. Jučer su počeli pregovori. Zaista smo, znam da to javnost i sve nas skupa najviše zanima, razgovarali samo o tih sedam točaka, odnosno o sadržajnim pitanjima - rekao je Marić osvrćući se na jučerašnji sastanak s Mostom.

Kada je riječ o očekivanjima, Marić se nada da će biti sposobni formirati stabilnu vladu.

- To je ono što Hrvatskoj najviše treba. Stabilna parlamentarna većina i stabilna vlada. I u relativno kratkom roku, još jednom ponavljam, ne samo zbog porezne reforme i proračuna, ali čitavog niza drugih stvari koje je potrebno poduzeti - rekao je.

Što se tiče preizbornih obećanja i predviđanja proračuna za sljedeću godina, Marić kaže:

- Proračun ove godine je pokazao da zapravo smjer gdje se fokusiramo na rahodnu stranu proračuna je pravi smjer. To ćemo učiniti i za iduću godinu. Sigurno da trebamo računati na određene rashode koji će po svom automatizmu rasti kao što je bilo ove godine . Prije svega to su naše mirovine i umirovljenici. Siguran sam da će i dalje biti strateška odluka da se taj dio ne dira. Međutim postoji čitav niz drugih rashoda koje treba racionalizirati paralelno s reformama koje ste spomenuli.

Marić je rekao da će porezna reforma ovisiti o stanju pregovora s potencijalnim koalicijskim partnerima i onima koji će oformiti vladu.

- Ono što bih rekao, sigurno iz perspektive porezne reforme bilo bi dobro ako bi ti razgovori i pregovori urodili plodom prije i još ove godine jer onda stignemo sve te zakonske izmjene napraviti i u konačnici ići s primjenom od 1.1.2017. Inače porezne izmjene u pravilu nije dobro raditi unutar godine nego s početkom godine.

 

 

Komentari (14)
  • Slušam ga sinoć kako lupeta gluposti o "zasluzi" ove propale vlade da je smanjen dug, povećana produktivnost i td... Bože dragi, oni stvarno misle da su svi u ovoj zemlji totalni idioti i da niko ne zna svojom glavom razmišljati i gledati objektivno na svijet oko sebe... Ima onih oko 25% tovara koji će mu povjerovati ma što da kaže jer su tovari čijom glavom razmišljaju oni iz središnice... Inaće nemam protiv dečka ništa i nije mi antipatićan kao što su mnogi u toj kvazi-vladi.

    15. 9. 2016,   03:23
  • Marić se nada da će biti sposobni formirati stabilnu vladu😂😂😂😂

    14. 9. 2016,   21:59
  • Poserem se na bla,bla,i na sve parazite koji bi zeljeli voditi ovu drzavicu.Pa nek me sad proglase da sam public enemy!

    14. 9. 2016,   22:01