Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Porezni zahvat: Saborski odbor danas će raspravljati o reformi

Na sjednici Saborskog Odbora za financije i državni proračun u ponedjeljak će se raspravljati o prijedlogu izmjena poreznih zakona. Sve je komentirao i ministar financija Zdravko Marić

Saborski Odbor za financije i državni proračun u ponedjeljak ujutro održat će sjednicu na kojoj će raspravljati o prijedlogu izmjena poreznih zakona. 

Ministra financija Zdravka Marića upitali su što će se dogoditi ako mostovci ne podupru poreznu reformu, a on je upozorio da se na reformu ne gleda u cjelini, već partikularno, a riječ je o 15 zakonskih propisa i najvećem poreznom zahvatu još od uspostavljanja poreznog sustava RH. Podsjetio je i da su u četvrtak na sjednici Vlade svi dignuli ruku za tu reformu, uključujući i Mostove ministre, prenosi HRT.

O tome što će se dogoditi ako Most ne podupre poreznu reformu nije želio spekulirati, rekavši samo da će onda netko morati objasniti javnosti zašto 2017. neće biti poreznog rasterećenja, zašto neće rasti plaće i smanjiti se porezno opterećenje poduzetnika i zašto ćemo ostati bez ukupnog pozitivnog efekta na gospodarstvo većeg od 2 milijarde kuna.

 

Komentari (41)
  • Porezni zahvat koji će pomoći da siromašniji budu siromašniji a bogati bogatiji!!! Pa može li bolje???

    14. 11. 2016,   09:10
  • Pa zar ne bi bilo čudno da ne zagovara svoju reformu??? A ako reforma prođe, mnogi će se pitati pa kako to da meni nije porasla plaća? Ali bit će prekasno .A ako pitaju Marića i on će se čuditi jer neće moći vjerovati da ima onih koji imaju ispod 5000 kn plaću.

    14. 11. 2016,   09:06
  • Citam da masovno restorane i kafice u Zagrebu zatvaraju i goste izbacuju zbog "pusenja". Zar se tako radi s onima koji ce im u buducnosti proracun spasavati?

    14. 11. 2016,   10:14