Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Poreznim rasterećenjem treba obuhvatiti sve dobe skupine'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Maras ističe kako su u SDP-u svjesni da je država preskupa jer je HDZ u proteklih nekoliko godina povećao broj zaposlenih u javnim službama, zato treba krenuti u suprotnom smjeru

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras izjavio je u četvrtak da SDP, umjesto poreznog rasterećenja samo za mlađe dobne skupine, predlaže rasterećenje koje bi svim dobnim skupinama omogućilo povećanje plaća.

Komentirajući prijedlog ministra financija Zdravka Marića koji navodno u četvrtom krugu porezne reforme namjerava ukinuti porez za zaposlene do 25 godina i smanjiti ga za pola zaposlenima do 30 godina, Maras je rekao novinarima da je svako rasterećenje dobro.

"Naša je poruka Vladi da treba stimulirati mlade, ali nije problem Hrvatske što samo odlaze mladi već i ljudi do 40 i 50 godina”, kazao je Maras nakon SDP-ova okruglog stola o problemima korupcije.

NOVA MARIĆEVA REFORMA Mlađi ste od 30 i radite? Evo koliko će vam porasti plaća!

Smatra da treba krenuti u smjeru rasterećenja svih dobnih i radno sposobnih skupina, a s druge strane treba krenuti u obračun s korupcijom.

Drži da bi rasterećenje plaća i pravednu raspodjelu bilo jednostavnije osigurati da na vlasti nije, rekao je, najkorumpiranija Vlada od 90-tih godina prošlog stoljeća.

Maras ističe kako su u SDP-u svjesni da je država preskupa jer je HDZ u proteklih nekoliko godina povećao broj zaposlenih u javnim službama, zato treba krenuti u suprotnom smjeru.

SDP također predlaže smanjenje PDV-a za turizam i ugostiteljstvo s 25 na 13 posto

"Nije nam jasno zašto je HDZ na početku mandata išao s povećanjem PDV-a u turizmu, što je dovelo do ovakve situacije. Ako to HDZ ne uvede ove godine, to će biti prva mjera koju će nova vlada uvesti 2020. godine", rekao je Maras.

Komentari (24)
  • Javio se je demagog iz opozicije. Svima smanjiti ili ukinuti poreze na dohodak. Da ima malo mozga trebao bi odmah reći: Tko će dati novac za mirovinsko, zdravstveno, vojsku, socijalu, vrtiće škole itd. A o korupciji u SDPu: Kako je ministarstvo okoliša ušlo u onaj neboder s najvećim najmom po m2 a od direktora firme čije je to vlasništvo (Mullera) odmah zatim taj isti Muller je prešao u Ministarstvo. A MIGovi to je valjda bio najčišći državni biznis jer tu nije bilo malo korupcije nego je čitav posao bila jedna ogromna korupcija.

    25. 7. 2019,   13:23
  • Jeste bili na vlasti? Dvaput?

    25. 7. 2019,   15:50
  • Daj Maras,pokrij se mokrom krpom i šuti.Imali ste mogućnost i niste ništa napravili.

    25. 7. 2019,   14:24