Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Porošenko, Putin, Merkel i Hollande o sukobu u Ukrajini

None Foto: Reuters/PIXSELL

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je žaljenje zbog "negativnih događaja potkraj godine" u Ukrajini, pozivajući na poštivanje prekida vatre

Čelnici Ukrajine, Rusije, Njemačke i Francuske razgovarat će u srijedu telefonom o provedbi mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine, objavio je Kijev.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko razgovarao je telefonom s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi "uskladili stajališta uoči telefonskog razgovora u tzv. normandijskom formatu 30. prosinca" s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, objavio je njegov ured.

Porošenko i Merkel "razgovarali su o provedbi sporazuma iz Minska" potpisanih u veljači u glavnom bjeloruskom gradu zahvaljujući posredovanju Francuske i Njemačke i u nazočnosti ruskog predsjednika Vladimira Putina kako bi se prekinuli sukobi na istoku Ukrajine u kojima je od travnja 2014. poginulo više od 9000 ljudi.

Ukrajinski predsjednik rekao je da "proruski pobunjenici sve češće krše prekid vatre i provociraju", navodi se u priopćenju.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je u utorak žaljenje zbog "negativnih događaja potkraj godine" u Ukrajini, pozivajući na trenutačno poštivanje prekida vatre.

Komentari (1)
  • samo vi gospodo ukrainci slusajte vase prijatelje amerikance i evropljane , daleko cete dogurati ! ?

    29. 12. 2015,   22:55