Obavijesti

News

Komentari 320

Portal NewsBar mora Bujancu platiti 12.000 kuna zbog satire

Portal NewsBar mora Bujancu platiti 12.000 kuna zbog satire
1

Za 24sata su s NewsBara rekli kako ne žele komentirati nepravomoćnu presudu, ali preporučuju svima da je pročitaju. Sud smatra kako su satiričnim člankom povrijedili Bujančev ugled

VIDEO

Sutkinja Snježana Šagud je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu donijela nepravomoćnu presudu kojom se satiričnom portalu NewsBar nalaže da voditelju Bujice Velimiru Bujancu isplati 12.000 kuna zbog satiričnog članka objavljenog 2015. godine, javlja Telegram.

Bujanec je tužio NewsBar jer su u članku pod naslovom "Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zaplijeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura" objavljeni "netočni uvredljivi navodi":
    - da je "hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura".

    - da je "vijest o zapljeni tisuću sto kila najfinijeg kolumbijskog bijelog praha bila previše za srce velikog Hrvata sa slabim srcem, Velimira Bujanca".

    - navodi: "Vijest o toj rekordnoj zapljeni bila je previše za barda hrvatskog televizijskog novinarstva Velimira Bujanca koji se nasred šatora u Savskoj počeo gušiti i pao u nesvijest. Srećom ekipa hitne pomoći koja dežura kod šatora smjesta ga je odvezla i u kombiju počela s reanimacijom". 

- da je "novinarima djelatnik Hitne pomoći koji je s kolegama spašavao život Velimira Bujanca" rekao: "Puls mu je bio ... Izvan svih parametara ... Vidio sam takve stvari kod iznimno prenašmrkanih ovisnika o kokainu, ali ovo je Velimir Bujanec, Hrvat. 

katolik, domoljub, nema šanse da je on na tako nečemu. Očito je bilo da mu UDBA podmeće te visoke otkucaje srca- prepričao je". 
- navodi da je "jedan od tih kolega iz Hitne pomoći, koji je Bujancu davao tzv. "usta na usta" očito se previše približio nosu spomenutog novinara, jer se počeo ubrzo jako čudno ponašati, skakati, divljati, te je priveden u policijsku postaju gdje su mu u mokraći pronašli visoku razinu kokaina. Djelatnik hitne je zbog tog kokain-pozitivnog laboratorijskog nalaza dobio izvanredni otkaz. S druge strane Velimir Bujanec otpušten je iz bolnice na kućnu njegu, a doktori su rekli da je izuzev nadraženih nosnica, pretilosti i niskog rasta, s njim sve u najboljem redu".

- i da je g. Bujanec rekao: "Znate kad ja odjavljujem Bujicu i kažem "Pozdrav svim Hrvaticama i Hrvatima i poštenim Srbima" ... E ovaj Srbin, što su ga uhitili na toj jahti zajedno još s jednim Hrvatom i Španjolcem. E taj Srbin je pošten Srbin izjavio je 
Bujanec na izlasku iz bolnice te dodao daje za dom spreman". 

Tužitelj smatra da mu je "spornim člankom povrijeđeno pravo osobnosti na dostojanstvo, ugled i čast." Bujanec je na sudu kazao kako je za članak doznao od članova svoje obitelji koji su se uzrujali i imali neugodnosti te zdravstvenih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su iz NewsBara na sudu objasnili kako je riječ o satiričnom portalu, što je naznačeno i u uvjetima korištenja, te da je Bujanec svjestan kako se radi o satiričnom članku, sud je mišljenja da su navodi iz članka "ne samo netočni i neistiniti, nego se istima svjesno i bezobzirno vrijeđa i kleveće tužitelja, tako da su isti izneseni na krajnje neprihvatljiv i neprofesionalan način, te se stoga njihovom objavom svjesno i zlonamjerno moralno diskreditira osobu tužitelja i to ne samo kao čovjeka - privatne osobe, nego i kao novinara" uz obrazloženje da "prikazuju tužitelja kao osobu koja je potencijalno povezana sa švercom droge i to velike količine, kao osobu koja je teški ovisnik o drogi, te kao osobu koja je sklona mržnji i omalovažavanju na nacionalnoj osnovi, kao i osobi koja je sklona ponašanju koje je zakonom zabranjeno, tj. prikazuje ga kao osobu sklonu nečasnom, nemoralnom i nezakonitom ponašanju, dakle, na način koji ne samo po zakonu nego i inače u javnosti izaziva najveće osude, prijezir, sumnju u časnost i poštenje." 

Za 24sata su s NewsBara rekli kako ne žele komentirati nepravomoćnu presudu, ali preporučuju svima da je pročitaju.
Nepravomoćnu presudu nije htio komentirati ni Velimir Bujanec.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina