Obavijesti

News

Komentari 112

Poruka Beri: 'Iznenađuje koliku količinu gluposti ti izgovaraš...'

Poruka Beri: 'Iznenađuje koliku količinu gluposti ti izgovaraš...'
1

U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu Tihomir Jakovina navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u

VIDEO

Tihomir Jakovina je s 18. prosincom napustio SDP, objavio je Dnevnik.hr.  

U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u.

- Prepustio sam samozvanoj 'pobjedničkoj Berinoj ekipi' da se na valu promjena u SDP-u konsolidira, resetira i što kvalitetnije pripremi za izbore. Rezultat koji je na izborima u svibnju 2017. postignut u Slavonskom Brodu je katastrofalan i velika sramota za SDP.

- Ukratko, stranka se pretvorila u front gdje dominiraju gruba podmetanja i spletkarenja koja su samo nastavak stvaranja jedne nezdrave i negativne atmosfere u stranci - kaže Jakovina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjedniku stranke Bernardiću pak poručuje: 

- Ono što osobito iznenađuje, s obzirom na tvoj dugogodišnji staž u Saboru je količina gluposti koju tamo izgovoriš, kao i sugovornici koje odabireš. 

SDP bez komentara na Jakovinu

Iz SDP-a u utorak nisu htjeli komentirati izlazak Tihomira Jakovine iz stranke kao ni njegove prozivke stranačkog vodstva, uz obrazloženje da ne komentiraju unutarstranačke teme, a vrata stranke Jakovini su, poručuju, i dalje otvorena.  

"Vrata SDP-a uvijek su za sve otvorena pa i za Tihomira Jakovinu, a o unutarstranačkim temama razgovara se unutar stranke", odgovorili su Hini na upit o izlasku iz stranke bivšeg ministra poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića i bivšeg predsjednika brodsko-posavskog SDP-a.  

Jakovina je pismom  obavijestio vodstvo stranke da napušta SDP, a kao razlog naveo je katastrofalan izborni rezultat SDP-a  u Slavonskom Brodu te nedopustivo podmetanje i spletkarenje unutar stranke za koje proziva predsjednika stranke Davora Bernardića. 

U pismu je poručio da izlazak iz stranke neće medijski obrazlagati.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...