Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poruka Kujundžiću: 'Nema više vremena, Spinraza svima...'

None Foto: Edina Zuko/PIXSELL 4

Sa skupa na kojem se okupilo nekoliko stotina ljudi javno je upućen zahtjev ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da do Božića omogući nabavku lijeka za sve oboljele pod istim uvjetima

Nekoliko stotina Siščana okupilo se na mirnoj prosvjednoj šetnji kroz grad pod nazivom Sisak za Matu - Spinraza za sve.

Prosvjed su, posredstvom društvenih mreža, organizirali Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom Kolibrići, te još nekim udrugama, kako bi dali potporu dječaku Mati Bešliću iz Siska, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, u borbi za spasonosni lijek Spinrazu.

Prosvjedna povorka okupila se ispred Sobe čuda u Frankopanskoj ulici da bi, predvođena organizatorima i malim Matom u kolicima, prošla gradskom šetnicom do središta grada gdje je održan završni skup.

RAZBOLJELA SE NORINA MAJKA 'Imam rak dojke, ali od borbe za Spinrazu ne želim odustati'

Sa skupa je javno upućen zahtjev ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da do Božića omogući nabavku lijeka za sve oboljele pod istim uvjetima.

Sudionici s brojnim transparentima suprotstavili su se diskriminaciji u liječenju oboljelih od SMA, uz zahtjev da Spinraza mora biti svima dostupna.

- Za malog Matu i mnoge druge, više nema vremena - rečeno je s govornice.

Tema: Hrvatska

Komentari (3)
  • nema više Tita,nema više besplatnih lijekova......dobro da smo izašli iz mraka,,

    22. 12. 2018,   14:40
  • odakle pa zar ne vidite da zdrastvo nema love,,ogromni gubitasi,,morace kjun jos dici trosarinu,,malo je to dvije kune,,

    22. 12. 2018,   14:51