Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pošarao je zid iz 13. stoljeća: Može dobiti 10 godina zatvora

None Foto: screenshot/Youtube

Turist je napisao 'Scouse Lee' na vrata Tha Phae u Chiang Maiuju, a sve je uhvatila nadzorna kamera. Riječ 'scouse' u žargonu znači 'osoba koja dolazi iz Liverpoola'

Mladiću Leeu Furlongu (23) iz Liverpoola prijeti 10 godina zatvora na Tajlandu jer je napisao grafit na 800 godina staru tvrđavu u toj zemlji. 

Turist je napisao 'Scouse Lee' na vrata Tha Phae u Chiang Maiuju, a sve je uhvatila nadzorna kamera. Riječ 'scouse' u žargonu znači 'osoba koja dolazi iz Liverpoola', piše Daily Mail. 

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Građani su bijesni na mladića jer je uništio građevinu iz 13. stoljeća. 

S Leeom je bila i djevojka, Birttney Schneider (23) koja je iste večeri napisala samo slovo 'B', odnosno svoj inicijal. Oboje su uhićeni u četvrtak poslijepodne zbog uništavanja imovine. Zbog toga im prije 10 godina zatvora i novčana kazna od 23.500 funti.  

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Kad su policajci uhitili par, odveli su par do grafita kojeg su službe već maknule sa zida. Tamo su Brittaney i Lee morali pokazati gdje je grafit stajao. 

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Iz policije su kazali da je par priznao da su cijelu noć pili s prijateljima vani i da su grafite napisali zbog zafrkancije oko četiri sata ujutro. Prestali su pisati po zidu tek kad se jedan lokalni vozač zaustavio i počeo vikati na njih. Tada su ostavili sprej i otišli kući. 

Komentari (21)
  • zatvaraj to dok je vrijeme, i to na tajlandu u zatvor, da osjeti sta je zatvor...britanska gamad...tako i kod nas ruse i oneciscuju jer smo glupi i dozvolili smo masovni turizam, yes!

    19. 10. 2018,   20:47
  • Kako je tek Zagreb posran sa natpisima ovakvih trotla. Fasade su prestrašne. I nitko ne plati ni kune globe, a kamo li da ide u zatvor.

    19. 10. 2018,   20:53
  • Dvoje vrlo inteligentnih ljudi.Nema im ravna!

    19. 10. 2018,   20:50