Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Izlazim iz HNS-a, jednostavno nekada se treba birati novi put'

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL 4

Matija Posavec izjavu novinarima daje u atriju Starog grada u Čakovcu kod poznate skulpture 'Oproštaj Katarine od Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana'

Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a. Jednostavno nekad treba završiti priču i birati novi put, pogotovo ako se ne slažete s onim kako stvari idu, rekao je na početku press konferencije međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec.

- Nije bilo volje ni sluha, dao sam dosta šansi, ovo nije moj put, moj put je put u budućnost, neću raditi nikakve lomove u stranci - rekao je i dodao kako nema namjeru prijei u neku drugu političku stranku.

>>> Uskoro više...


Posavec izjavu novinarima daje u atriju Starog grada u Čakovcu kod poznate skulpture 'Oproštaj Katarine od Petra Zrinskoga i Frana Krste Frankopana'.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U lipnju sam ovdje u Međimurju, u Svetom Martinu na Muri, na velikom okupljanju stranačkih članova kazao kako osobno smatram da stranci treba novi start, novi početak. Da se politika, vrijednosti, programi i ljudi u HNS-u trebaju mijenjati. Također, pozvao sam na razgovor i okupljanje liberalno-političkih stranaka, dakle stranaka centra, s ciljem okupljanja i stvaranja platforme građanskog centra. Nažalost, svi ovi prijedlozi nisu naišli na pozitivnu reakciju kod aktualnog vodstva stranke, izjavio je jutros Posavec za Hinu.

Sisak: Kandidati HNS-a za izbore za Europski parlament održali konferenciju za medije MEĐIMURSKI ŽUPAN Matija Posavec izlazi ih HNS-a? Detalje će objaviti u 11.30

Podsjetio je da je tražio unutarstranačke izbore što prije kako bi se eventualno novo rukovodstvo imalo prilike kvalitetno pripremiti za sve izbore koji dolaze.

Posavec ističe kako je sve kulminiralo na posljednjem sastanku Središnjeg odbora HNS-a, prije desetak dana kada je, kaže, 'bilo potpuno vidljivo i jasno da razmišljanja vodstva stranke apsolutno nije u skladu s njegovim razmišljanjima i traženjima'.

Upitan znači li to da izlazi iz HNS-a Posavec nije htio ni potvrditi ni demantirati, dodajući samo da tešku odluku treba donijeti.

- Kao međimurski župan u dva mandata i osoba koja je u politici već dugi niz godina naviknuo sam donositi teške odluke jer se to od nas očekuje. Ne bježati od odgovornosti već treba stati iza svojih riječi, a ja mislim da sam bio dovoljna jasan u proteklih nekoliko mjeseci što treba u stranci učiniti, dodao je.

Komentari (52)
  • Ako bih trebao dati savjet, a najbolji je ako se postavim na njegovo mjesto.......napustio bih aktualnu stranačku politiku, politiku uopće. Još energičnije, ne gubeći energiju na politikantska prepucavanja, bih se okrenuo rješavanju problema moje županije. Dobit takve odluke je dvostruko dobra......za žitelje županije, a kasnije i za Tebe osobno. Taj rad i opredjeljenje će kasnije zasigurno dobiti dobru ocjenu Tvojih sugrađana, biti cijenjeno. Politikantstvo drugih Ti neće moći naškoditi, dapače, učvrstiti će Tebe, ali i Tvoje birače. Sretno jednom "slobodnom strijelcu", Hrvatska treba takve ljude, političare.

    1. 10. 2019,   19:38
  • Lukav i pokvaren tip...Zna da nakon izbora od HNS -a neće ostati ništa pa spašava vlastitu guzicu...Fino je bilo u koaliciji, nit brige nit pameti a sve benefite je imao...Sad se tomu bliži kraj pa štakor napušta brod...

    1. 10. 2019,   11:54
  • Strahoviti gubitak za "stranku" koja dobije 0,2 % potpore birača i konstantno je na vlasti i ima ministre.

    1. 10. 2019,   13:41