Obavijesti

News

Komentari 75

'Poskupi li dopunsko, tražit ćemo od Kujundžića da ode...'

'Poskupi li dopunsko, tražit ćemo od Kujundžića da ode...'
1

Hrelja tvrdi da dopunsko osiguranje, unatoč dugovima, ipak donosi dobit od 150 milijuna kuna te da najava poskupljenja štetno djeluje na državu i društvo...

VIDEO

Kad napišu prvu riječ, na odluku o poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja, tog trena HSU u parlamentu pokreće postupak opoziva ministra Kujundžića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:20

Izjavio je to u utorak Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika reagiravši na najave mogućeg poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja. Zbog nagomilanih dugova u hrvatskom zdravstvu koji su premašili čak 8 milijardi kuna hitno su potrebne promjene. Hrelja tvrdi da dopunsko osiguranje, unatoč dugovima, ipak donosi dobit od 150 milijuna kuna te da najava poskupljenja štetno djeluje na državu i društvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao je da se takvim najavama pogoduje privatnim osiguravateljima koji na tržištu nude osiguranje po nižim cijenama.

- Pritom prešućuju da osobe starije od 60 ili 65 godina ne osiguravaju ili pak osiguravaju po peterostruko višim cijenama - kaže Hrelja.

Na sastanku Gospodarsko-socijalnog vijeća u ponedjeljak ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da ne isključuje mogućnost poskupljenja.

- Puno je opcija koje su na stolu. Ako ne povećamo prihodovnu stranu, nećemo moći zadržati sadašnju razinu usluga u zdravstvu, posebno nećemo moći osigurati skupe lijekove i nove tehnologije - tvrdi Kujundžić. Ipak, s konkretnom odlukom o poskupljenju još ne izlazi u javnost. Baš kao ni njegovo resorno ministarstvo iz kojeg tvrde da trenutačno analiziraju brojne modele koje su primjenjivale druge države, a sve s ciljem povećanja prihoda i smanjivanja gubitaka.

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje tvrde slično.

- Trenutačno se unutar HZZO-a rade analize i projekcije koje će pokazati hoće li biti potrebne navedene promjene, osobito u slučaju ako dođe do promjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju - priopćili su i dodali da konačna odluka oko povećanja dopunskog osiguranja još nije donesena. Ipak, tvrde da obvezno zdravstveno osiguranje neće poskupjeti u idućoj godini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag