Obavijesti

News

Komentari 29

Poskupio parking u Zagrebu: Za sat vremena i do 12 kuna

Poskupio parking u Zagrebu: Za sat vremena i do 12 kuna
1

Poskupljuju i javne garaže - umjesto dosadašnjih pet, sat vremena parkiranja u garaži Tuškanac stajat će 10 kuna. Cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih karata - i komercijalnih - ostaju iste...

VIDEO

Nakon osam godina u Zagrebu je danas poskupjelo parkiranje, i to od 33 do 100 posto, ovisno o zoni. 

Najveći skok cijena je u prvoj zoni gdje će sat vremena parkiranja umjesto šest odsad stajati 12 kuna. U drugoj zoni cijena raste sa dvije na pet kuna, a u trećoj s kunu i pol na dvije.

Cijena dnevnih, komercijalnih i povlaštenih parkirališnih karata ostaje ista, no vrijeme naplate u prvoj zoni produljuje se s 21 na 22 sata.

Poskupljuju i javne garaže - umjesto dosadašnjih pet, sat vremena parkiranja u garaži Tuškanac stajat će 10 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U većini ostalih javnih garaža (Gorica, Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska, Rebro), cijena će porasti s četiri na 6 kuna, osim garaža u Jelkovcu i na Sveticama gdje će sat poskupjeti na tri, odnosno četiri kune.

Cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih karata - i komercijalnih - ostaju iste.

Glas: Ljudi plaćaju dubioze iz Bandićevih kampanja

Glas je u ponedjeljak ustvrdio kako najnovijim poskupljenjem parkinga u Zagrebu građani plaćaju dubioze iz izbornih kampanja Milana Bandića te da dolaze novi predsjednički izbori i kampanja u kojoj će ponovno Bandić besramno koristiti gradske resurse kako bi postao gradonačelnik Hrvatske.

"Od danas nam je parkiranje na području Grada Zagreba, odlukom gradonačelnika Milana Bandića, dvostruko skuplje. No, to nije sve jer je isto tako, odlukom gradonačelnika, produženo i vrijeme naplate parkiranja. Kao i dosadašnje promjene u cijenama parkiranja, i ova je odluka donesena bez ikakve prethodne javne rasprave niti ikakve suvisle analize vezane uz pitanje parkiranja na području Zagreba", priopćio je Glas.

Nesuvislost ovakvoga postupanja, procjenjuje ta stranka, možda najbolje podcrtava činjenica da su dnevne, mjesečne i godišnje karte ostale na istoj razini. Konkretno, to znači da će oni koji imaju parkirnu karticu prve zone za 100 kuna mjesečno i dalje moći parkirati po čitavome gradu (bez obzira gdje stanuju), dok će njihovi manje sretni sugrađani za tu cijenu moći ostaviti automobil osam sati na parkiralištu te iste zone.

Glas podsjeća kako su prethodnih godina iz gradske uprave ili gradske tvrtke Zagrebparking znala još i dolaziti nemušta opravdanja mijenjanja cijena parkinga poput onih da se tako „uvodi reda“, ovaj put i to je izostalo.

"Nažalost, razlozi ovakve odluke vjerojatno leže u teškom stanju gradskoga proračuna, koji je u minusu od preko 300 milijuna kuna", tvrdi Glas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić