Obavijesti

News

Komentari 9

Poslao je kolege doma, a onda je poginuo u eksploziji zgrade

Poslao je kolege doma, a onda je poginuo u eksploziji zgrade
4

Muškarac (41) poginuo je u eksploziji u Donjem Vidovcu. Radio je u društvenom domu koji obnavljaju. Imao je tri sina, najmlađem je tek godinu dana

VIDEO

Bila sam u blizini na cesti u to vrijeme. Odjednom sam čula strašnu eksploziju, a potom vidjela bijeli dim iz zgrade iza općine. Potom gusti crni dim. Svi moji su istrčali iz kuće.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:03

Sa suzama u očima tako nam je eksploziju u Donjem Vidovcu, u kojoj je poginuo 41-godišnji D. C., opisala Terezija Šain, koja stanuje u blizini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ubrzo je došla policija i potom smo saznali za tragediju. Žao nam je čovjeka, mlad je bio. Imao je i mladu ženu. Sad su njegova dječica ostala bez oca. Baš sam si mislila da već dugo nema nikakvog požara u našemu mjestu, a u kratkom roku se sve promijenilo. Nedavno je gorjela kuća, a sad i ovo - dodala je Terezija.

U ponedjeljak oko 10 sati u Ulici Rade Končara odjeknula je snažna eksplozija.

Muškarac poginuo u eksploziji u Međimurju, izbio je i požar...
Muškarac poginuo u eksploziji u Međimurju, izbio je i požar...

Potom je i gusti dim uznemirio mještane malog međimurskog mjesta. U eksploziji koja je raznijela cijeli zid dug najmanje 15-ak metara i nekoliko poprečnih zidova poginuo je D. C. (41), otac trojice maloljetnih sinova, od kojih je najmlađem svega godina dana, a nastariji ide u 4. razred osnovne škole. Zgrada u kojoj je nesretni muškarac poginuo u vlasništvu je općine Donji Vidovec, a preuređivao se za potrebe zlatarskog doma, s obzirom na to da je taj kraj poznat po ispiranju zlata na rijeci Muri. Unatoč kiši koja je nemilosrdno padala, mještani su se u ponedjeljak skupljali u grupicama i raspravljali o tragediji.

Donji Vidovec: U eksploziji objekta poginuo muškarac

- Imao je svoj zidarski obrt. Ne znamo točno koje je radove obavljao u zgradi, ali vjerojatno nešto vezano uz svoju struku. Eksplozija je bila toliko jaka kao da je naftno polje eksplodiralo. Srušila je tri zida. Ne znamo što je izazvalo ekploziju. Ljudi svašta pričaju, naprimjer, da je nešto vario plinskom bocom, ali tako velika eksplozija ne bi mogla nastati samo od plinske boce. Druga je teorija, s obzirom na to da se u zgradu uvodilo ovih dana i grijanje, da je možda nešto tu bilo pogrešno ili krivo napravljeno, ili netko nije zatvorio plin. Sigurno je eksplozija nastala zbog zemnog plina - rekao nam je jedan mještanin.

Pričaju da je stradali muškarac bio jako dobar čovjek koji je puno radio i skrbio za svoju obitelj.

- Imao je zidarski obrt. Radio je taj dan sa svojom ekipom u Donjoj Dubravi, ali su zbog kiše prekinuli radove. Pustio je radnike kući, a on je otišao u tu zgradu da nešto završi - rekli su nam mještani.

Donji Vidovec: U eksploziji objekta poginuo muškarac

Istaknuli su da je njegovo tijelo potpuno crno i pougljenjeno ležalo između srušenih zidova dok nije došla služba koja ga je prevezla na obdukciju. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Donji Vidovec i Sveta Marija te javna vatrogasna postrojba grada Čakovca.

Policija je izvijestila da će očevid napraviti uz inspektore zaštite od požara PU međimurske i inspektor za zaštitu na radu, koji bi trebali utvrditi i uzrok eksplozije. Glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek rekao je kako je eksplozija izbacila stolariju na nekoliko mjesta na zgradi, a od njezine siline stradalo je i nekoliko automobila koji su bili parkirani u blizini. Iako lokalni internetski portali, kao i neki mještani Donjeg Vidovca, kao mogući uzrok stravične eksplozije navode neispravne plinske instalacije, iz policije se neslužbeno doznaje kako to nije slučaj.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje