Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Posljednje uporište ISIL-a u Siriji: Našli masovnu grobnicu

SDF još nastoji potvrditi je li riječ o jezidima. Džihadisti su od 2014. kada su osvojili to područje natjerali tisuće pripadnika te manjinske sekte iz Iraka u spolno ropstvo

U Siriji je pronađena masovna grobnica s tijelima desetaka ljudi koji bi mogli biti jezidi koje je zarobila Islamska država, rekao je u četvrtak dužnosnik Sirijski demokratskih snaga (SDF).

Mnoga tijela pronađena na području Baghuza, koji je nedavno oslobođen, bila su ženska i većini je bila odsječena glava, rekao je zapovjednik Adnan Afrin.

SDF još nastoji potvrditi je li riječ o jezidima.

Džihadisti su od 2014. kada su osvojili to područje natjerali tisuće pripadnika te manjinske sekte iz Iraka u spolno ropstvo. Ubili su ih još više od 3000, što je UN ocijenio genocidnim, a SAD je potaknut time počeo prve zračne napade na Islamsku državu. Tisuće jezida natjerane su u izbjeglištvo.

SDF, glavni američki partner u borbi protiv Islamske države u Siriji, pokušao je evakuirati tisuće civila iz Baghuza prije napada. Preostali džihadisti su se predali, a bili su uglavnom stranci. Ranije je objavio da je oslobodio 24 svoja vojnika koje je ondje držala Islamska država.

Komentari (1)
  • Sve ih pronaci,dozivotna samica svaki da 12 sati teskog rada,jesti davati samo da prezive da se mogu duze patiti,u svaku sobu po pet zmija koje nisu otrovne ali da ih napadaju,u sest navece do sest izjutra bez svjetla.Metak u celo za te zvijeri je poklon.

    4. 3. 2019,   08:10