Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Posljednje zbogom: Prijateljice su pokopali jednu pored druge

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 6

Djevojčice na koje je u petak, dok su bile na odmorištu kraj Novske, naletio kamion koji je bio izvan kontrole, pokopali su danas u 17 sati u Erdutu

- Opraštam se od prijateljice koja je imala najljepši osmijeh od svih. Jako sam te voljela i puno si mi značila. Bilo mi je drago poznavati te. Nadam se da ćeš naći svoj mir tamo gore, napisala je u knjigu sjećanja za Ivu Jelić, jednu od dvije djevojke koje su poginule u stravičnoj nesreći kraj Novske, njezina prijateljica iz razreda.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ispred Osnovne škole Dalj stotine upaljenih lampiona, cvijeće i dvije osmrtnice, jedna za Renatu Horvat, a druga za Ivu Jelić. U predvorju škole, na stolu, bile su njihove slike i knjiga sjećanja u koju su brojni učenici i profesori ostavili svoje poruke, oprostivši se tako zauvijek s njima.

ZABIO SE U CESTARE Kamiondžija skrivio sudar i 20 dana prije tragedije kod Novske

- Draga Renata, uvijek ću te se sjećati kao plahe, mirne i iskrene djevojčice koja je uvijek bila spremna pomoći svojim prijateljima u razredu. Hvala ti za sve, djevojčice draga - upisao je u knjigu sjećanja bivši Renatin razrednik. Pustom školom hodaju samo tužni, u crno odjeveni nastavnici, jer već treći dan u školi nema nastave. U cijeloj je općini proglašena trodnevna žalost.

Djevojčice na koje je u petak, dok su bile na odmorištu kraj Novske, naletio kamion koji je bio izvan kontrole, pokopali su danas u 17 sati u Erdutu. Kako su svakoga dana Iva i Renata bile zajedno, najbolje prijateljice su pokopali jednu pored druge. Sve troškove pogreba snosila je općina, a susjedi su pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći za roditelje djevojaka.

KOSIO SVE PRED SOBOM, DVOJE MRTVIH Užas na A3: Kamion se mora rastaviti da se provjere kočnice

Podsjetimo, kamion se na odmorište između Novske i Okučana u petak u jutarnjim satima velikom brzinom zaletio na parkiralište na kojemu su djeca iz 7. razreda Osnovne škole Dalj upravo ulazila u autobus i trebala nastaviti put na more. Iva i Renata nisu uspjele pobjeći, kamion ih je pregazio. Još dvije djevojke, 25-godišnjakinja i 26-godišnjakinja, ozlijeđene su u naletu kamiona, a jedna od njih bila je životno ugrožena. Sad se obje oporavljaju.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

privodjenje USMRTIO DVIJE DJEVOJČICE Užas kod Novske: Kamion je bio ispravan, vozač nije usporio

Policija je potvrdila da je vozač kamiona (59), koji je pregazio Ivu i Renatu, tjedan dana ranije imao još jednu prometnu nesreću. Naime, 17. svibnja ove godine kraj mjesta Rešetari na autocesti A3, na zaustavnom traku, udario je u vozilo ophodnje, a po povratku na cestu u drugo teretno vozilo. Prouzročio je materijalnu štetu. Osim toga, doznaje se da je vozač 24 sata prije nesreće kraj Novske, u Županji, zatražio liječničku pomoć jer je trpio jake bolove u leđima. Dali su mu injekciju protiv bolova, nakon koje mu je savjetovano da se mora odmarati. Prespavao je na odmorištu u Županji. Vozači kamiona diljem Hrvatske nosili su crnu vrpcu u znak suosjećanja zbog tragedije.

Tema: Hrvatska

Komentari (52)
  • E sad... ako vec jednom nije bio dobro i prouzrocio je nesrecu (za koju cak ni obitelji nije rekao), pa je 7 dana kasnije trpio takve bolove da je morao na hitnu.. i primio lijek s kojim NE SMIJE za volan... onda je itekako kriv. Nebitno dali je gubio svijest, zaspao (od lijekova), ako mu je pozlilo, ako je imao TIA-u... on na cesti nije smio biti. Njegov kruh nije bitniji od zivota ovih curica! Ni blizu!

    11. 6. 2019,   18:33
  • Kakva tuga ljudi moji,pa prestrašno,ne dao Bog nikome,počivajte u miru anđeli maleni.

    11. 6. 2019,   19:16
  • pocivajte u miru andjeli maleni 😔😔😔😔

    11. 6. 2019,   19:00