Obavijesti

Promo sadržaj

Posljednji Outlook festival na tvrđavi Punta Christo

Posljednji Outlook festival na tvrđavi Punta Christo
1

12. izdanje Outlooka, najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo, koje će se održati od 5. do 9. rujna, tradicionalno će otvoriti koncert u pulskoj Areni 4. rujna

Kako bi dugo ostao u sjećanju, spektakl će uveličati Mala & The Outlook Orchestra. Malu, kao jednog od najbitnijih autora u modernoj bass glazbi, čija kreativnosti i utjecaj ne jenjavaju niti nakon 20 godina na sceni, pratit će The Outlook Orchestra ritam sekcija, među ostalima na udaraljkama sjede vrhunski glazbenici: Richard Spaven (Flying Lotus, The Cinematic Orchestra), i Eddie Hicks (Sons Of Kemet). Uz njih festival će otvoriti legenda drum’n’bassa Andy C, reper Loyle Carner, Shy FX njegov Ragamuffin Soundsystem, miljenici festivalske publike Gentleman’s Dub Club te zvijezda u usponu Flohio. Nakon toga festival seli na čarobnu tvrđavu Punta Christo gdje će se u četiri dana izmijeniti preko 300 bass glazbenika iz cijelog svijeta. Među njima naći će se i izvrsna regionalna i domaća imena.

Na Moatu, kultnoj pozornici dugačkoj 50 metara, prvi dan festivala, u četvrtak, Barely Legal ima poseban jungle set, tu su i legende DJ Rap i Kenny Ken, kojima će se pridružiti naš Filip Motovunski i zatresti ovu jedinstvenu pozornicu. Filip Motovunski ljeto provodi nastupajući po Europi i obali, a iza sebe ima niz zapaženih izdanja na prestižnim labelovima poput Subtitles Music, Jungle cakes i Bad Taste Recordings.

Četvrtak je na pozornici Void rezerviran je za dubstep ekipu Sentry Records i Deep Dark & ​​Dangerous, koja je među mega back 2 back setove pozvala i dubstep producenta iz Pule - 207, kako bi odvrtio b2b s Day Zero. Prekrasnu Garden pozornicu u petak preuzima Deep Medi, a zna se da Outlook nije Outlook bez Deep Medija, koji na pozornicu dovodi najbolje od dubstepa, uključujući dubstep pionira i vlasnika labela Malu, duo u usponu Sicaria Sound, Commoda, J Sparrowa, te domaćina Egolessa koji je od prošle godine član Deep Medi obitelji s odličnim vinilnim izdanjem Empire of Dirt EP. Egolessu je ovo prvi nastup u Hrvatskoj nakon velike američke turneje ovog proljeća i brojnih ljetnih nastupa u Velikoj Britaniji.

Subdub arena u četvrtak će pripasti lokalnim snagama koje će kroz DubSplash showcase predstaviti zvuk Seasplash festivala. Seasplash festival ove je godine, krajem srpnja, prvi put uspješno održan u Šibeniku, točnije na Martinskoj, a DubSplash, kao jedan od najvažnijih stagovea Seasplasha će i ove godine osvojiti jednu od pozornica Outlook festivala. Ekipu čine izvođači koji su ove i proteklih godina nastupali na najdugovječnijem hrvatskom festivalu posvećenom dub, reggae i bass glazbi. Tu su dva slovenska dvojca; dubstep, grime i bass duo - DubDiggerzte Roots in Session, zatim hrvatski dub dvojac Dr. Obi & Anja G, pridružuje im se i Egoless u live dub miksu, zatim prvi hrvatski sound system Digitron, publici sve zanimljiviji live dvojac Kali Fat Dub i splitski dvojac Banana Zvuk kojeg čine Luka Barbić iz TBF-a i Ivan Jurić - Yuri, iz St!llnessa.

Uz čari intimne atmosfere Ballroom pozornice, u četvrtak će publika uživati u setovima jednog od najzaposlenijih drum'n'bass producenata i DJ-a u regiji - Billaina, uz njega nastupit će njegov sugrađanin iz Sarajeva Said5, a sve će začiniti žestoki drum'n'bass kojeg servira Kodin. U šarmantnom Jack’s Corneru u petak možete poslušati Džonidžu & MC Don Dadu koji na Outlook donose zvuk s naglaskom na liquid drum and bass, a u subotu na istom mjestu publiku će rasplesati najistaknutija domaća drum and bass DJ-ica Tekitoka, te u nedjelju Senzzor koji stiže iz susjedne Srbije. Na Beach pozornici uz šum valova u četvrtak ćemo plesati na dancehall i afrobeats selekciju Nine Davis iz Rijeke. Pacino’s koji se također nalazi malo dalje na plaži, u četvrtak će između ostalih ugostiti i crew iz Zagreba Mad Ting! i drum'n'bass duo iz Novog Sada Netics koji su poznati po svojim Barely Legal događanjima i produkciji, dok će u petak na Pacino's za pult stati i riječki DJ Mecena.

Sve to odvija se uz nezaobilazne doživljaje na pučini s više od 45 najavljenih party brodova, dva tuluma u tunelima duboko ispod središta Pule i veliki koncert otvorenja u pulskoj Areni 4. rujna. Finalno izdanje Outlook festivala na tvrđavi Punta Christo ne smije se propustiti. Ulaznice za koncert otvorenja Outlooka pronađite na ovom linku, festivalske ulaznice ovdje, kao i u svim Entrio sistemima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve