Obavijesti

News

Komentari 24

Poštar spasio ženu, ugrizao ju je poskok: 'Svatko bi to uradio'

BESPOMOĆNA Žena je u Gračacu čistila grobnicu. Ugrizao ju je poskok. Nije imala mobitel pa je pješačila po pomoć. Nakon više od kilometra naišao je poštar. Ukrcao je ženu s jakim bolovima u nozi u svoj automobil

VIDEO

Ne želim o tome govoriti. Samo sam napravio ono što bi svatko napravio, poručio je preko kolegice iz pošte, poštar koji je spasio ozlijeđenu stariju ženu.

Za nogu ju je ugrizao poskok dok je u srijedu poslijepodne u Gračacu čistila grobnicu s prijateljicom. Nisu pozvale pomoć, jer navodno ni jedna nije imala mobitel sa sobom. Krenule su pješice cestom prema gradu. Nakon više od kilometra pješačenja naišao je poštar. Ukrcao je ženu s jakim bolovima u nozi u svoj automobil i odvezao u ambulantu Hitne medicinske pomoći.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći odmah su je prevezli u gospićku Opću bolnicu. Otrov je već vjerojatno prilično kolao ženinim tijelom jer se protuotrov mora primiti u kratkom vremenu nakon ugriza, a nije dobro ni puno hodati jer brža cirkulacija pospješuje širenje otrova krvotokom. Žena je bila životno ugrožena, ali se izborila za život.

- Pacijentica je još u Općoj bolnici Gospić na Jedinici intenzivnog liječenja. Bila je u životnoj opasnosti, imala je ugriz zmije za nogu. Sad je dobro, a tijekom dana će biti otpuštena na kućnu njegu - rekli su nam iz gospićke bolnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dr. Ivan Puljiz iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević kaže kako je u slučaju ugriza zmije otrovnice potrebno da se pacijent što manje kreće, a poželjno je imobilizirati ugrizeno mjesto ispod razine srca.

Dodaje da je potrebno što hitnije potražiti medicinsku pomoć. Ističe da će liječnik procijeniti, ovisno o kliničkoj slici pacijenta, je li potreban protuotrov.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ne preporučuju nikakva rezanja rane i pokušaje isisavanja otrova zbog infekcija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.