Obavijesti

News

Komentari 23

Poštar stalno zvoni! Susjedima naručio čak 500 raznih paketa

Poštar stalno zvoni! Susjedima naručio čak 500 raznih paketa
1

Muškarac (43) preko interneta je davao podatke koristeći adresu i email starijeg bračnog para. Paketi su stizali pola godine

VIDEO

Sve je predano DORH-u, pa ne možemo govoriti o detaljima, a i bojimo se. Ne znamo zašto je to činio, a paketi i pozivi stizali su šest mjeseci, i to je bilo neizdrživo, rekao nam je bračni par umirovljenika iz Pule.

Koristeći njihovu kućnu adresu i e-mail, Puljanin (42) iz Šijane im je na internetu naručio 500 paketa. Bračni par je zbog svega toga još u velikom šoku.

- Stalno smo dobivali pozive iz cijele Hrvatske, pa čak i iz Los Angelesa, da smo naručili pakete i da su stigli. Zamislite da vas šest puta dnevno zovu da su vam stigli neki paketi o kojima nemate pojma.

Poznaju ga godinama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iznova smo uljudno odgovarali kako ništa nismo naručivali te da nećemo podići ono što nikad nismo naručili - opisali su nam što su proživljavali mjesecima. Kažu kako muškarac stanuje u njihovoj zgradi.

- Znamo ga godinama, kao i cijelu njegovu obitelj, s kojom smo u dobrim odnosima. I s njim smo više puta srdačno razgovarali, uredno smo se pozdravljali i da nam takvo što učini. Zašto? Šokirani smo i pitamo se trebamo li radi svoje sigurnosti hodati sa sprejem jer ne znamo što se može dogoditi. Ne spavamo zbog cijele situacije. Zbog svega smo obavijestili i resorno ministarstvo - kazali su nam umirovljenici, koji su zbog svega htjeli ostati anonimni. Teško je zaključiti zašto je to “dobri”susjed radio. Od naručivanja paketa nije se okoristio jer su svi paketi na kraju vraćeni pošiljateljima.

- Čak smo ga jednom pitali zašto nas toliko mrzi, a odgovorio je da nas uopće ne mrzi. Inače, nismo drugih konflikata imali s njim, kao niti s njegovom obitelji. Nije to 500 paketa koje je naručivao na naše ime već puno više, ali ne smijemo u detalje. Je li to radio iz obijesti, ne znamo - zaključili su umirovljenici. Razgovarajući s nekolicinom susjeda, nitko nije imao pojma da se računalna prijevara događala baš u njihovoj zgradi.

- Čitali smo u medijima o slučaju i zvučalo nam je nevjerojatno, a sada doznajemo da dotični živi baš u našoj zgradi - komentirao je jedan stanar. Djelatnici Službe gospodarskoga kriminaliteta istarske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem i utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela računalnog krivotvorenja i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Policija podnijela prijavu

- Policija je utvrdila da je osumnjičeni od listopada 2018. do ožujka 2019. godine, u Koparskoj ulici u Puli, putem interneta naručivao razne predmete s plaćanjem pouzećem, pri čemu je koristio osobne adrese elektroničke pošte, kućni telefonski broj i kućnu adresu svojih susjeda, a u komunikaciji se prilikom kupnje služio njihovim imenima - rekli su u policiji. Protivno zakonima, koristio je osobne podatke fizičkih osoba i krivotvorio računalne podatke. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...