Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Postavljeni deseci kamera, a Grad i policija ništa ne znaju?

U Beogradu su postavljene nove kamere. Policija kaže da ih ona nije postavila, a u Gradu kažu da ne znaju ništa o tome. Stručnjaci kažu da je to nemoguće...

Zadnjih dana u Beogradu su postavljeni deseci kamera, a nitko ne zna tko ih je postavio, piše Blic. U gradskoj upravi tvrde da oni nisu postavljali nikakve kamere. Novinari su u policiji dobili isti odgovor. 

- MUP Srbije nije postavio u Beogradu niti jednu novu kameru za detekciju prometnih prekršaja od 2011. godine kada je taj sustav pušten u rad. Također, MUP ove godine u Beogradu nije postavio ni kamere neke druge namjene na nekoj novoj lokaciji - priopćili su iz MUP-a Srbije, ali nisu odgovorili na pitanje "da li znaju tko je onda postavio kamere".

Darko Glavaš, iz gradskog ureda za izvanredne situacije, kaže da ne zna tko je postavio kamere. 

- Da li netko smije postaviti kamere, a da za njih ne znaju ni MUP ni Grad? Takav ne postoji. Niko ne može postaviti nikakvu komunalnu infrastrukturu na području Grada Beograda bez odobrenja Ureda za promet koji to mora odobriti. Nemojte mi reći da nitko ne zna čije su kamere, jer to je moralo proći kroz Gradsku upravu. Po mom mišljenu, to je ili policija, ili neka organizacija koja je dobila ovlaštenje od policije ili Grada - kaže profesor prometnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić.

Komentari (6)
  • vesti iz regiona ....

    27. 12. 2017,   12:36
  • Who cares!!!

    27. 12. 2017,   13:19
  • Strucnjaci kazu da je to nemoguce.Ma da.Blago njima sa njihovim "strucnjacima".Cijeli svijet zivi u paklu zbog onih gore a bome i zbog onih dolje.Prljavi geni vladaju svijetom.Dobrote nigdje nema osim po mracnim ulicama gdje nitko ne zna za njih.

    27. 12. 2017,   14:55