Obavijesti

News

Komentari 36

Posteljicu imala u ruksaku sve dok nije ispala pupčana vrpca

Posteljicu imala u ruksaku sve dok nije ispala pupčana vrpca
2

Velika Britanija: Adele Allen je izabrala porod nakon kojeg je beba još šest dana imala pupčanu vrpcu i posteljicu odnosno dok one nisu prirodno ispale.

VIDEO

Britanka Adele Allen majka je dvoje djece koja je u oba slučaja nakon poroda ostavila pupčanu vrpcu vezanu za bebe i posteljicu šest dana dok nisu prirodno ispale. Adele je posteljicu nosila u ruksaku. 
Majka kaže da se za tu metodu odlučila zbog emocionalnih i fizičkih razloga. Prvo dijete Ulyssesa rodila je prije pet godina. I tada je prakticirala porod nakon kojeg je prakticirala da pupčana vrpca ostane umjesto da se prereže.

Majka koja se za to odluči, mora nositi sa sobom, kad nosi i dijete, posteljicu. Kako posteljica ne bi zaudarala, Adele je na nju stavila kamenu sol i ružine latice i nakon toga ju zamotala u gazu. Dok je bebu nosila, posteljicu je stavljala u ruksak. I drugo dijete prije devet mjeseci rodila je na isti način. Vjeruje kako bebe, kada im se prereže pupčana vrpca, doživljavaju stres. Svjetska zdravstvena organizacija kaže kako je pak idealno vrijeme za rezanje pupčane vrpce unutar tri minute nakon rođenja ili više, ali kažu kako nije dobro ostavljati pupčanu vrpcu vezanu za posteljicu dulje vrijeme jer se riskira infekcija. Adele kaže kako nema dokaza da se razvijaju infekcije. Dodaje kako joj se takav porod sviđa jer je "opuštajuć", piše Daily Mail. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1