Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Postojao je samo četiri dana, nitko ni danas ne zna tko je on

None Foto: Screenshot/YouTube/AZFilmFest

Muškarac koji se predstavljao kao Peter Bergmann došao je u hotel u Irskoj. Kasnije su ga našli mrtvog na plaži. Istražitelji su pokušali sve kako bi utvrdili njegov identitet...

U lipnju 2009. godine muškarac sijede kose stigao je autobusom u irski Sligo. Odakle je došao i zašto i dan danas je misterij. Ono što je poznao je činjenica da se puno potrudio kako bi izbrisao sve dokaze svojeg postojanja prije nego je umro na plaži Rosses Point, piše IrishCentral. Njegovi jedini tragovi su zabilježeni kamerama u hotelu Sligo City u koji se prijavio 12. lipnja pod imenom "Peter Bergmann". Osoblje hotela je kasnije istražiteljima reklo da je imao vrlo jak njemački naglasak. 

Njegovo mrtvo tijelo našli su na plaži u zoru 16. lipnja 2009. godine. Kod sebe nije imao nikakve dokumente i čak su etikete na njegovoj odjeći bile odrezane. Počela je istraga, ali istražitelje nije odvela nikuda.


- Sve što imamo je njegov boravak u Sligou. Ne možemo ga smjestiti nigdje drugdje u svijetu - kažu istražitelji. Svako jutro tijekom tri dana muškarac je izlazio iz hotela s ljubičastom vrećicom u rukama. U hotel se vraćao praznih ruku. Kasnije su istražitelji otkrili da je malo po malo odnosio svoju odjeću i svoje stvari te ih negdje ostavljao ili bacao tako da ništa kasnije nisu uspjeli pronaći. Vjerojatno je izbjegavao rute na kojima su bile kamere kako ga ne bi previše snimale. 

- Sligo je pun sigurnosnih kamera. Sigurno je primijetio sve njihove lokacije jer da nije dosad bi znali gdje je odlagao odjeću - kažu istražitelji. Nakon što je muškarac umro, postalo je jasno da se on ne zove "Peter Bergmann" niti da živi u Beču kako je naveo prilikom prijave u hotel. Istražitelji nigdje u Europi, Sjevernoj ili Južnoj Americi nisu našli čovjeka koji bi odgovarao njegovom opisu.

"Peter Bergmann" je svaki dan u pošti kupovao osam poštanskih marki no nikada nije utvrđeno gdje su pisma poslana ili kada. Također, ne zna se zašto je izabrao Irsku za mjesto gdje će umrijeti. Dan prije nego su pronašli njegovo tijelo, muškarac je pozvao taksi i tražio vozača da ga odveze na najmirniju plažu u Sligou, a vozač ga je odvezao na plažu Rosses Point. Tamo je bio kratko i vratio se nazad u mjesto. 

Foto: Screenshot/YouTube/AZFilmFest

- Oni nije puno komunicirao s drugima - kažu istražitelji. Sljedeći dan "Peter Bergmann" je izašao iz hotela, kupio kartu u jednom smjeru do plaže. Iz hotela je izašao s dvije torbe i ljubičastom vrećicom, a do autobusne stanice je stigao bez vrećice. Na stanici je kupio sendvič i kavu te pročitao novine koje je onda poderao. Na plaži je sreo nekoliko ljudi koji su kasnije u dokumentarnom filmu "Posljednji dani Petera Bergmanna" rekli kako je muškarac imao na sebi crnu odjeću te je hodao kao da živi u svom svijetu. 

Foto: Screenshot/YouTube/AZFilmFest

- Izgledao je gotovo kao da nije u ovom vremenu i prostoru. Imao je nogavice savijene do koljena. I hodao je paralelno s vodom bosih nogu i činilo se da je kao da je nagnut s rukama iza leđa, kao da je u nekom drugom svijetu - ispričala je jedna žena.
Jedan par je rekao da su ga sreli u 22.30 sati i pozdravili ga, a on im je odgovorio kimanjem glave.
U zoru 16. lipnja 2009. otac i sin su trenirali na plaži i našli su beživotno tijelo muškarca. 

Obdukcija nije pokazala nikakve dokaze o nasilju ili o tome da se utopio pa se pretpostavilo da se ubio. Obdukcija je pokazala da je muškarac imao veliki karcinom prostate i kostiju, kao i dokaze o prethodnim srčanim udarima.
U njegovom organizmu nisu našli nikakve tablete, čak niti one protiv bolova.Također, utvrđeno je da je muškarac imao zdrave i njegovane zube.

Istraga je trajala mjesecima, a istražitelji su koristili medije, testirali su DNK, otiske prstiju. No podataka o muškarcu nije bilo. Istražitelji misle da je "Peter Bergmann" vjerovao da će njegovo tijelo odnijeti more i da ga nitko nikada neće naći. Pokopali su ga u Sligou, a na pogrebu su bila četiri policajca. 

 

Komentari (11)
  • Obavještajac, tajni agent,... tko smije i treba znati taj zna tko je on

    25. 10. 2019,   16:44
  • Stomatolog iz Njemačke koji je došao zadnje dane života provesti u Irskoj a nije imao obitelj pa nije ni prijavljen njegov nestanak.,eto ja rješio misterij.

    25. 10. 2019,   17:16
  • Ma ovo je Siniša iz Benkovca

    25. 10. 2019,   16:20