Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Posvađali se Maras i Opačić u Saboru: 'Ja nisam na prodaju!'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ovi Gordan Maras i Arsen Bauk zatražili su da se zastupnici iz HNS-a i Kluba Milana Bandića premjeste s lijeve na desnu stranu sabornice. Na to je reagirala Milanka Opačić i zatražila zaštitu od klevete

Ne poštuje se odluka Predsjedništva Sabora o premještanju zastupnika koje je gradonačelnik Milan Bandić kupio novcem zagrebačkih poreznih obveznika. To pozivam prije glasanja o Državnom inspektoratu koji je direktni plijen koji se isporučuje HDZ-u odnosno Andriji Mikuliću - poručio je Gordan Maras u Saboru prije izglasavanja mirovinske reforme i zaradio opomenu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Reagirala je Milanka Opačić koja je nakon izlaska iz SDP-a djelovanje nastavila kroz Bandićev klub te je tražila da se zaštiti zastupnike od napada, kleveta i laži da je netko kupljen.

- Kolega Maras, ja nisam na prodaju, nisam nikada ništa tražila ni od pokojnog Ivice Račana niti od Zorana Milanovića, a još manje od Milana Bandića ili Davora Bernardića. Mjesto ovdje sam zaradila s 20.000 preferencijalnih glasova koje vi nikada nećete dobiti na izborima. Glasam samo za projekte koji su dobri za građane i ništa drugo - ljutito mu je uzvratila Opačić. 

- Kolegica Opačić dobila je frenetični aplauz HDZ-ovaca, to je najbolja nagrada i potvrda za sve što je radila u životu - odgovorio je Maras i zaradio drugu opomenu te je izgubio riječ do kraja glasanja.

'Da ne zagađuju prostor' 

Premještaj zastupnika je prije njega zatražio i Arsen Bauk (SDP). Zatražio je da se zastupnici iz Kluba Milana Bandića i HNS-a premjeste na drugi dio sabornice. 

- Da im ne bude neugodno da tamo svijetle, a i da ne zagađuju prostor - ustvrdio je Bauk.

Mislio je pri tome na zastupnike Zdravka RonkaMilanke Opačić i Maria Habeka koji sjede na lijevoj strani sabornice. 

- Ima ovdje puno zagađivača prostora, ali o tome ne bih govorio danas. Budimo korektni ine koristimo te izraze - uzvratio mu je predsjedavajući Jandroković. 

Komentari (33)
  • Dobro joj je reka.Njoj i ostalim prodanim likovima.Pljunili svojim glasačima u facu.Fuj.Obraz ka opanak,ako ga uopće imaju.

    7. 12. 2018,   15:30
  • svi koji ste prešli u palmu 365 kupljeni ste kao robovi kako bi služili novom vlasniku, umjesto berbe pamuka dižete ruke kako kaže vaš robovlasnik

    7. 12. 2018,   15:39
  • Ponasanje i izjave punih govora mrznje, Marasa i Bauka,sigurno nisu doprinos demokraciji nego izraz nacionalsocijalizma, i netrpeljivosti prema ljudima slobodnog misljenja koji su se suprostavili stranackom jednoumlju i diktaturi SDPa- SKJ.

    7. 12. 2018,   15:51