Obavijesti

Promo sadržaj

Posvoji pčelu da nastavi zujati našim planetom

Posvoji pčelu da nastavi zujati našim planetom
3

Pčele se smatraju najvažnijim živim bićima na planetu jer su jedina vrsta koja ne nosi nikakvu vrstu patogena – niti gljivice, ni viruse, ni bakterije

One su društveni i vrijedni kukci koji zajedno žive u košnicama ili gnijezdima, te imaju ključnu ulogu u održavanju našeg planeta zdravim. Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o njima: od 100 vrsta hrane, njih 70 oprašuju pčele. Ipak, broj pčela diljem svijeta smanjio se za 90% u posljednjih sto godina i zbog toga hitno moramo nešto poduzeti!

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pokrenula je kampanju posvajanja pčela i drugih životinja kojima prijeti izumiranje na svjetskoj razini ili su ugrožene u našoj regiji. Simboličnim posvajanjem pčele, tigra, slona, polarnog ili smeđeg medvjeda, morske kornjače, pande ili naših triju velikih zvijeri: risa, medvjeda i vuka, ljubitelji prirode pomažu rad WWF-a na terenu. 

Kao organizacija koja djeluje u više od stotinu zemalja, WWF prikuplja donacije u više od 50 zemalja. Novi članovi WWF-a tako pomažu organizaciji da reagira na katastrofalne događaje poput požara u Amazoniji, ili na napore da se očuva neka vrsta ili stanište koje joj je neophodno za život. U našoj regiji, zajedno sa svojim partnerima, WWF Adria osvještava o važnosti suživota ljudi i divljeg svijeta, zadržavajući dragocjen sklad koji je u opasnosti zbog kriminala nad divljim zvijerima, koji u WWF-u nastoje zaustavili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posjetite stranicu WWF-a www.donacije.wwfadria.org/posvajanje i odaberite koristan poklon za svoje prijatelje, jer posvajati možete i za drugu osobu kojoj će certifikat biti krasan božićni dar. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu
PROMO

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu

Plodine i u 2024. nastavljaju snažnu ekspanziju maloprodajne mreže trgovina. Godinu nastavljaju otvorenjem još jednog supermarketa, ovoga puta u Donjem Miholjcu. Ovim otvorenjem Plodine broje 132 supermarketa diljem Hrvatske.
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince