Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poteškoće u prometu: Gusti snijeg i mećava su zameli ceste

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL 2

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Snježna mećava je u ponedjeljak navečer zahvatila Istru. Snijeg snažnog intenziteta paralizirao je promet, a lokalno se već stvorio pokrivač deblji od 10 cm, javlja Istramet.

POGLEDAJTE VIDEO:

HAK u 22.30 sati javlja da je zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno za dostava vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Na dionici između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra !

Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici te Gorskom kotaru. Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta vozi se otežano zbog razmočenog snijega na kolniku.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Istri, Gorskom kotaru, Lici i dijelu sjeverozapadne Hrvatske, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, autoceste A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica te Istarski ipsilon na dionicama B8 Kanfanar-Matulji i A9 Umag-Pula.

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Kaos na Maclju

Prema izjavama čitatelja u ponedjeljak navečer je bio i kaos na Maclju. Kamioni su zaglavili, a mještanin ih je izvlačio traktorom. 

Komentiraj, znaš da želiš!