Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poticaj za poljoprivredu uzela je tvrtka koja ni nema radnika

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

APSURD: Tolušić kaže da poticaje koje je Jakovina ugovorio ipak mora isplatiti jer je sve po zakonu. Novi ministar obećava da će ubuduće biti pažljiviji s uvjetima

Ne znam jesu kriterije tako loše postavili iz neznanja ili iz nekog drugog razloga. Novac moramo isplatiti jer je sve po zakonu...
Kaže to prilično iznenađeno ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Nakon što je Europska komisija već jednom lupila Hrvatsku po prstima i blokirala dio isplate poticaja, sad je ispao novi kostur iz ormara iz mandata bivšeg ministra Tihomira Jakovine. Na natječaju za svinjogojstvo i peradarstvo skoro 84 milijuna kuna otići će u osam tvrtki koje nemaju zaposlenih, bave se i vatrogastvom, imaju blokirane račune, otkrio je Večernji list.

S druge strane, otpali su veliki proizvođači. Tolušić kaže da nema ništa protiv poticanja i mladih tvrtki, ali da će se bodovi dobivati i za broj zaposlenih, uzet će u obzir duljinu poslovanja i veličinu tvrtki.

- Ipak, svima koji su dobili poticaje novac neće biti isplaćen dok ne naprave što su prijavili po projektima. Tako da novac neće biti bačen i spriječit ćemo zlouporabe - zaključuje Tolušić. 

Komentari (49)
  • ministre objasni nam kako to moze biti po zakonu???

    20. 2. 2017,   20:34
  • Dakle, Todoriću ipak ide lova. Tolušić je ipak nedovoljno jak, a pritisak na njega prejak.

    20. 2. 2017,   20:27
  • Kakva sramota i jad od drzave. Zar stvarno? Gdje je sudstvo, gdje je zakon, gdje su pravnici??? Ilegalu ste proglasili legalnom i sad vam nitko nista ne moze, to zelite reci?? Ma trebamo mi vile u ruke i na ulice, jednom za svagda ocistit drzavu od lopova. Ali tesko... Podijelili su nas na lijeve i desne pa se nazalost ne mozemo ujediniti kao narod. Jer bitniji nam je ugled od blagostanja.

    20. 2. 2017,   20:45