Obavijesti

News

Komentari 77

Poticala kći (4) da dira golog muškarca: 'To je performans'

Poticala kći (4) da dira golog muškarca: 'To je performans'
1

Dijete je pitalo što se događa i do performansa je dovedeno nakon što joj je objašnjeno o čemu je riječ i što će vidjeti. Djevojčica je željela sudjelovati, poručili su iz muzeja u Sao Paolu

VIDEO

Snimka na kojoj majka 4-godišnje djevojčice potiče dijete da dodiruje golog performera koji leži na podu usred muzeja izazvala je zgražanje u Brazilu, ali i šire. 

Okružen brojnim promatračima, umjetnik Wagner Schwartz na podu Muzeja moderne umjetnosti u Sao Paolu izvodi svoj performans nazvan 'La Bete'. Među promatračima je i majka s djevojčicom koja na koljenima puzi oko muškarca. Majka u jednom trenu prilazi tijelu i aktivno potiče dijete da mu dotakne ruku i potkoljenicu. 

Odgovorni za Schwartzov performans tvrde kako njegov nastup ni u kojem smislu 'nije erotičan' no nisu uspjeli umiriti desne političare i ekstremno desne skupine da pozovu da se performera uhiti. Smatraju kako nije riječ o umjetnosti već 'užasu i zločinu koji potiče pedofiliju'. 

Schwartz je s istim performansom nastupio diljem Brazila i objašnjava da na ovaj način publici daje priliku za interakciju. 

- Mogu me vući, oblikovati i mijenjati te tako pomoću mojeg tijela stvarati slike - opisuje. 

Oglasili su se i iz Muzeja čiji je glasnogovornik istaknuo kako ''djevojčica ni u jednom trenutku nije bila ugrožena nastupom''.

- Njezina majka također je umjetnica. Dijete je pitalo što se događa i do performansa je dovedeno nakon što joj je objašnjeno o čemu je riječ i što će vidjeti. Djevojčica je željela sudjelovati i to pod majčinim nadzorom. Nije pokazala nikakvu neugodnost ili averziju. Performans ne sadrži erotske elemente - pojasnili su iz Muzeja, piše Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.