Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vozač bježao i zabio se u zid, policija ga je okružila puškama

None Foto: čitatelji 24sata 5

Sudaru u centru Zagreba oko ponoći je prethodila policijska potjera za jednim od automobila, a kad je policija sustigla vozača okružili su ga držeći automatske puške

Vatrogasci su sinoć vadili putnike iz auta nakon sudara na križanju Hebrangove i Preradovićeve ulice u središtu Zagreba oko ponoći. 

Sudaru je prethodila policijska potjera za jednim od automobila, a kad je policija sustigla vozača okružili su ga držeći puške. 

Iz zagrebačke policije su priopćili da je u četvrtak oko 23.05 muškarac (40) bez položenog vozačkog vozio Škodu Fabiju čakovečkih registracija Ulicom Ribnjak u smjeru juga, a da se prethodno nije zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policajaca koji su ga namjeravali zaustaviti. Kad je došao do pješačkog semafora na Ulici Ribnjak, skrenuo je ulijevo preko neisprekidane crte u suprotni trak i zaobišao zaustavljeni auto ispred sebe. Došao je do semafora te nastavio voziti i prošao kroz crveno svjetlo.

Nakon toga, nastavio je Palmotićevom ulicom dok su ga pratili policajci koji su ga htjeli zaustaviti.

Kad je došao do raskrižja Palmotićeve i Boškovićeve ulice, u raskrižje je ponovno ušao na crveno svjetlo na semaforu, skreće udesno u Boškovićevu ulicu u smjeru zapada te nastavlja vožnju Boškovićevom prema Hebrangovoj ulici.

Po Hebrangovoj ulici vozi po lijevoj prometnoj traci u smjeru zapada, a dolaskom do raskrižja s Preradovićevom ulicom, u raskrižje još jedanput ulazi na znak crvenog svjetla na semaforu. Tada je naletio na Renault Megane zagrebačkihregsitracija kojeg je vozio muškarac (38), a koji je u raskrižje ušao na zeleno svjetlo.

Od siline naleta, Škoda je odbačena ulijevo, dok je Renault odbačen u desnu stranu. U nekontroliranom kretanju, Škoda je sletjela je s ceste u smjeru jugozapada, naletio na metalne stupiće i nogostup gdje je udario u zid zgrade kućnog broja 13 Hebrangove ulice. Renault je u zanošenju i nekontroliranom kretanju sletio s ceste u smjeru jugozapada, a potom i na nogostup s južne strane ceste Hebrangove ulice, te metalne stupiće i zid iste zgrade.

U sudaru je teško  ozlijeđen 40-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb i u Bolnici za plućne bolesti Jordanovac. Lakše su ozlijeđeni 38-godišnji vozač i dvoje putnika (57, 41) iz Renaulta i 42-godišnja putnica iz  Škode. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb i KB Sestre milosrdnice. 

Prometna nesreća u centru Zagreba: Ozlijeđene četiri osobe

Prometna nesreća u centru Zagreba: Ozlijeđene četiri osobe Više na http://bit.ly/2M2BjR6 Reporter: Ivana Kovačić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 10. siječnja 2019.
LJUDE IZVLAČILI VATROGASCI Sudarila se dva auta u centru Zagreba: Četvero ozlijeđenih

 

U Karlovcu policija pucala vozaču u gume

Filmska potjera odvijala se u četvrtak navečer i u Karlovcu za automobilom čiji se vozač odbijao zaustaviti policiji. 

S više vozila policija je lovila bjegunca uz svjetlosnu signalizaciju, a kada je sumnjivac automobilom s ceste pokušao zgurati policijsko vozilo policajac je prema kotaču vozila sumnjivca ispalio hitac.  

Nitko srećom nije ozlijeđen, a dvojica iz auta su od ranije poznati policiji.

Komentari (202)
  • Uvijek svi od prije poznati policiji.To bi mogao biti novi hrvatski pozdrav. OD PRIJE POLICIJI! POZNATI!

    11. 1. 2019,   10:43
  • A kaj su mu trebali napraviti, počešat mu jaja i zapjevat "isplači se na grudima mojim"?

    11. 1. 2019,   10:46
  • zao mi je ovih pandura, nose glavu u vreci za nista

    11. 1. 2019,   11:08