Obavijesti

News

Komentari 46

Novaković: Kujundžić je poslao novu karticu, lako ju je ispuniti

Novaković: Kujundžić je poslao novu karticu, lako ju je ispuniti
1

U zadnjih 10 godina moja supruga i ja iz plaća smo zaradili oko 5 milijuna kuna i toliko isto platili državi. Iz toga smo kupili nekretnine u vrijednosti od oko 295.000 €, rekao je ministar

VIDEO

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rekla je u RTL-u Danas da je ministar Milan Kujundžić u četvrtak poslao imovinsku karticu u elektronskom obliku. Istaknula je da očekuje da promjene dođu i u pisanom obliku. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je za HRT rekao da je "malo komplicirano" ispuniti imovinsku karticu. Na pitanje zašto podaci u njoj nisu odgovarali pravim vrijednostima, ministar je odgovorio da je u sadržajnom smislu sve isto - iste nekretnine su na istom mjestu. 

- Ovo formalno što mi se potkralo, to se ispričavam, to je u sadržajnom smislu i pozivam sve institucije da provjere koliko smo zarađivali ja i moja žena i što smo se kupili - rekao je. 

Novaković je pak rekla da ona ne misli da je teško ispuniti imovinsku karticu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dosta je pregledna, kod svake kućice imate upute kako da ju ispunite. Ako se malo da truda, može se bez problema ispuniti karticu - rekla je i pozvala sve dužnosnike koji imaju problem s ispunjavanjem imovinske kartice da dođu u Povjerenstvo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kujundžićeva izjava 08:22

- U zadnjih 10 godina moja supruga i ja iz plaća smo zaradili oko 5 milijuna kuna i toliko isto platili državi. Iz toga smo kupili nekretnine u vrijednosti od oko 295.000 €, od čega je i sada u kreditu 140.000€ - rekao je. 

Ministar i supruga su imali i privatnu polikliniku, Kujundžić kaže da "oni cijeli život rade od jutra do sutra. '94. kada su se drugi borili s privatizacijom i okupacijom vlasništva, oni su svojim novcima otvorili u privatnoj, iznajmljenoj kući svoju prvu ordinaciju, a '96. i polikliniku". Dodao je da je njegova supruga 2007. otvorila građevinsku firmu koja je radila do "užasne građevne krize u svijetu" 2010.

- Poliklinika je zatvorena posljednje tri godine - rekao je. 

Kuću u Markuševcu Kujundžići su jeftino kupili sami od sebe
Kuću u Markuševcu Kujundžići su jeftino kupili sami od sebe

Na pitanje kada je napravljena bankarska procjena nekretnine na Markuševcu, za koju u njegovoj imovinskoj kartici piše da vrijedi 900.000 kn, a prema medijskim izvještajima procjena banke je bila da vrijedi 2 milijuna kn, ministar je rekao da procjene banke nije detaljno gledao jer mu je stručnjak za nekretnine u tom trenutku rekao da ne vrijedi više od 900.000 kn. Poručio je svima koji govore da vrijedi 300.000 €, da ako mu netko da 300.000, on će dati nagradu od 50.000 ako se proda za te novce. Dodao je da su jedno procjene kroz medije, a drugo je stvarno stanje tržišta.

- Supruga je dizala kredite, tako da ja papire nisam ni gledao - rekao je.

Odgovarajući na pitanje je li tu nekretninu kupio od bivše suprugine građevinske firme prije nego što je završila u blokadi, ministar je rekao da im je netko 2010. dao i 50.000 € za tu nekretninu, oni bi ju prodali, ovako su ju kupili za 100.000 €. Dodao je da se radi o stvarnome stanju nekretnine u tome trenutku.

Evo zbog čega mediji propituju ministre umjesto da im se dive
Evo zbog čega mediji propituju ministre umjesto da im se dive

Za kupnju kuće u Maksimiru naveo je da je posudio 40.000 € od prijatelja, njegovo ime je poznato Povjerenstvu za sukob interesa, ministar kaže da je riječ o njegovom starom prijatelju iz studentskih dana, novce će mu vratiti kada prodaju ili kuću u Markuševcu ili apartman u Novalji.

Poziva institucije da izlistaju sve njegove i suprugine zarade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21