Obavijesti

News

Komentari 84

Kaos u Zagrebu: Poplavile dvije bolnice, ceste, garaže, fakultet

Kaos u Zagrebu: Poplavile dvije bolnice, ceste, garaže, fakultet
17

Zbog jakog nevremena praćenog kišom i tučom koje je danas pogodilo Zagreb, a posebice njegov istočni dio, pod vodom se našao Ekonomski fakultet te bolnica Jordanovac i KBC Zagreb (Rebro)...

VIDEO

Zbog jakog nevremena praćenog kišom i tučom koje je danas pogodilo Zagreb, a posebice njegov istočni dio, pod vodom se našlo predvorje Ekonomskog fakulteta. Voda se doslovce slijevala niz zidove. Na teren su izašli vatrogasci koji će ispumpati vodu.

Voda se slijeva u podrum, a da nešto nije u redu prvo je primijetila jedna studentica koja se, zajedno s kolegama, našla u kongresnoj dvorani. Potom su svi izašli van.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nastava se sada normalno odvija, a u izbacivanju vode pomažu i čistačice.

Zagreb: Poplava na Ekonomskom fakultetu nakon jake kiše, interveniraju i vatrogasci Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata Video on Wednesday, June 13, 2018

Voda je prodrla i u dijelove bolnica Jordanovac i KBC Zagreb (Rebro). 

- Nevrijeme i obilna kiša i tuča koja je pogodila Zagreb uzrokovala je smetnje u odvodnji oborinskih voda na lokaciji Rebro i Jordanovac KBC-a Zagreb i stoga su poplavljene najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, Glavna zgrada i zelena zgrada, kuhinja i podrumski prostor na objektu Jordanovac. Manja količina vode prodrla je i u prizemlje operacijskog trakta. Operacijski program je prekinut, a svi pacijenti su prebačeni na I i II etažu operacijskog blok, rekao je ravnatelj prof. dr. sc. Ante Ćorušić.

Obaviješten je i Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba koji je poslao interventne vatrogasne postrojbe koje ispumpavaju vodu iz kritičnih mjesta.

Problema ima u prometu na području Dubrave zbog šahtova koji ne mogu primiti tolike količine vode. U trgovačkom centru Supernova u Dubravi pukla je cijev pa se dio garaže našao pod vodom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

Teniski tereni Ravnice

5
| Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/

Klinika za plućne bolest Jordanovac

KBC Zagreb

U Vukomercu je auto zapeo u vodi.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Foto by Park prirode Medvednica

Posted by Sljeme - planinarski domovi on Wednesday, 13 June 2018

Nevrijeme jučer oštetilo drveće, blokiralo promet...

Zbog olujne kiše koja je u utorak navečer zahvatila Zagreb, posebice zapadni dio grada, vatrogasci su imali više intervencija na uklanjanju srušenih stabala te ispumpavanju vode. 

U parku Psihijatrijske bolnice Vrapče u oluji je oštećen drvored, a pri padu je uništena ograda kod autobusnog stajališta. Zbog poteškoća s oborinskom vodom zatvoren je podvožnjak u Ulici Velimira Škorpika u Zagrebu.

Vatrogasci imali 30-ak intervencija ispumpavanja

Zbog nevremena koje je u srijedu pogodilo dijelove Zagreba, zabilježeno je tridesetak intervencija ispumpavanja vode iz prostora u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Voda je ispumpavana i u zgradi zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, KBC-u Zagreb i Klinici za plućne bolesti Jordanovac, a za to su angažirana i dobrovoljna vatrogasna društva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.