Obavijesti

News

Komentari 32

'Potpisali smo memorandum s Arapima jer oni imaju iskustvo'

'Potpisali smo memorandum s Arapima jer oni imaju iskustvo'
1

U Opisu projekta objavljenog Javnog poziva navedena je nužna urbana i gospodarska transformacija prostora koja će taj dio grada učiniti privlačnim za građane, turiste i poslovne subjekte...

VIDEO

Za realizaciju projekta "Grad u Gradu" zaprimljena su tri pisma namjere, dva su potpuno zadovoljila uvjete, a s tvrtkom Eagle Hills potpisan je Memorandum o razumijevanju jer su njene reference okarakterizirane kao optimalne za buduću suradnju, poručila je u utorak zagrebačka Gradska uprava.

Nakon objave memoranduma zaključenog s tvrtkom Eagle Hills, na stranicama Grada Zagreba objavljen je i osvrt na projekt "Grad u Gradu", odnosno kako se sada naziva, "Zagreb City".

Gradska uprava u njemu navodi da tvrtka Eagle Hills ima optimalne reference za eventualnu suradnju na realizaciji projekta, a da su pisma namjere na javni poziv iz veljače ove godine poslale još dvije pravne osobe - Euromax AG te Bouygues Batiment International.

Utvrđeno je da su uvjete u potpunosti zadovoljile Eagle Hills te francuski Bouygues Batiment International, a potom je povjerenstvo odlučilo prihvatiti pismo namjere tvrtke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i s njom potpisati memorandum o razumijevanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Arhitekti od Bandića zatražili izvješće o raspravi oko GUP-a
Arhitekti od Bandića zatražili izvješće o raspravi oko GUP-a

"Tvrtka Eagle Hills je u dostavljenim referencama dokazala da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtjevnosti zadatka, posebice na temu urbane regeneracije u gradovima koje obilježava brzi rast. Projekti iz portfolia Eagle Hillsa nisu projekti akupunkturnog karaktera nego oni koji tretiraju cjelovite urbane zone.

U Opisu projekta objavljenog Javnog poziva navedena je nužna urbana i gospodarska transformacija prostora koja će taj dio grada učiniti privlačnim za građane, turiste i poslovne subjekte te će mu dati značaj koji povijesno zaslužuje. Stoga su reference tvrtke Eagle Hills okarakterizirane kao optimalne za eventualnu buduću suradnju", navodi se u objašnjenju odabira upravo te tvrtke.

Memorandum ne predstavlja zakonsku obvezu

U Gradskoj upravi navode i da je Memorandum o razumijevanju između Eagle Hillsa i Grada Zagreba potpisan 12. ožujka 2019. radi iskazivanje interesa i namjere te načelnog utvrđivanja projektnih uvjeta.

"Konačni uvjeti za realizaciju projekta bi se utvrdili ugovorima. U polaznim osnovama Memoranduma o razumijevanju je navedeno da se pravni poslovi vezani uz projekt sklapaju uz suglasnost predstavničkog tijela, odnosno Gradske skupštine Grada Zagreba", stoji u osvrtu.

Pozadina otimačine: Bandić bi Arapima poklonio dio Zagreba?
Pozadina otimačine: Bandić bi Arapima poklonio dio Zagreba?

Iz grada su poručili i da je u Memorandumu navedeno da svaka ugovorna strana može prekinuti pregovore u vezi s projektom bez potrebe da navede bilo koji od razloga za takav postupak ili bez ikakve obveze prema drugoj ugovornoj strani.

Također, Memorandum ne predstavlja zakonsku obvezu niti stvara zakonska prava ili obveze između ugovornih strana.

Gradska uprava poručuje kako bi prostor sadašnjeg Hipodroma i Velesajma, koji obuhvaća projekt "Zagreb City", trebao postati drugo moderno središte grada i nezaobilazna turistička destinacija. Uz sadržaje planiranog modernog Kongresno-sajamskog centra i Tehnološkog parka, Inovacijskog centra i Centra robotike te atraktivnih poslovnih prostora, bio bi i važan poslovni centar Grada Zagreba.

(abe)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.