Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potpisali su koaliciju: Tomašić i Srb idu zajedno na izbore

None Foto: konzervativci.hr

Koalicija, koja nosi naziv ‘Spremni’, hrvatskim biračima ne nudi samo izmjene, kao ostale stranke, nego stvarne promjene za boljitak zemlje, tvrdi Ruža Tomašić

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić, predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb i predsjednik Obiteljske stranke (Os) Mate Knezović potpisali su u subotu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore.

- Prema riječima predsjednice HKS-a Ruže Tomašić koalicija, koja nosi naziv  ‘Spremni’, hrvatskim biračima ne nudi samo izmjene, kao ostale stranke, nego stvarne promjene za boljitak Hrvatske koje će koalicija i provesti - objavila je strana HKS. Na pitanje novinara s kim je koalicija otvorena za suradnju poslije izbora, Ruža Tomašić  rekla je da je suradnja moguća s onima koji poštuju koalicijski program i koji se istinski bore za hrvatske nacionalne interese i hrvatski narod.

- Poslije izbora ćemo vidjeti što će se dogoditi. Ako bude samo podjela plijena među ljudima koji su godinama u politici u kojoj su osigurali sebe i svoje potomke, onda mi tu nemamo što tražiti. S SDSS-om nećemo. Išla bih s nekom srpskom strankom da su joj članovi hrvatski branitelji, oni koji su se borili za Hrvatsku, a ne vidim sebe s ljudima koji su išli protiv Hrvatske - rekla je Tomašić.

Komentirajući ime koalicije ‘Spremni’,  Tomašić ističe kako se ta  riječ upotrebljava svakodnevno. ‘Spremni smo preuzeti odgovornost, pokazati i dokazati da se politika može voditi i pošteno, spremni smo ljudima ponuditi bolji standard’, objasnila je.

- Birači ne traže izmjene, nego promjene, a mi im nudimo te promjene i svojim stavovima i ponašanjem do sada, jer ako ste 20 godina pljačkali državu, pljačkat ćete je i dalje, a ako ste 20 godina radili za građane i državu, radit ćete i dalje. Vjerujem da ima puno mjesta, mislim da je široka lepeza i na ljevici i na desnici i nema ni jednog razloga da bi bilo koji birač na dan izbora ostao doma - uvjerena je Tomašić.

Komentari (157)
  • Otac domovine se okreće u grobu kad vidi ovakve pravaške aktiviste... Sramota..

    10. 10. 2015,   21:33
  • Ma kakav je ovo cirkus ljudi moji haha..."spremni" za sto tocno spremi..svasta. Jasno je da Domoljubna koalicija uzima ove izbore ovi se pojavljuju predstave radi..

    11. 10. 2015,   10:17
  • jedino pametno što je rekla, a to je da na dan izbora niti jedan birač ne bi trebao ostati doma

    11. 10. 2015,   00:09