Obavijesti

News

Komentari 46

Potpisat će ugovor? Sberbanka i Agrokor se uspjeli dogovoriti

Potpisat će ugovor? Sberbanka i Agrokor se uspjeli dogovoriti
1

Fabris Peruško je, podsjetimo, nedavno došao na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor te je zaokrenuo odnos izvanredne uprave prema najvećem pojedinačnom vjerovniku - Sberbanku

VIDEO

Postignut je dogovor između izvanredne uprave Agrokora i Sberbanka, a dvije su strane pred potpisivanjem ugovora, neslužbeno doznaje N1 televizija

Peruško i Weber u Agrokoru: Nagodba je prioritet broj jedan
Peruško i Weber u Agrokoru: Nagodba je prioritet broj jedan

Fabris Peruško je, podsjetimo, nedavno došao na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor te je zaokrenuo odnos izvanredne uprave prema najvećem pojedinačnom vjerovniku - Sberbanku. Nastavio se pregovore s bankom kako bi ona odustala od tužbi protiv izvanredne uprave, a zauzvrat bi Sberbanku bila priznata osporena potraživanja.

Sastanak u Zadru: "Znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Agrokor je u četvrtak objavio da je na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća i promatrača te nove izvanredne uprave, koji je protekla tri dana održan u Zadru, postignut "znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe". 

"Na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i promatrača, koji je održan kroz tri dana od 6. do 8. ožujka 2018. godine, novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber, uz podršku šireg tima iz Agrokora i savjetnika kompanije, postigli su znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe", navodi se u priopćenju, nakon sastanka koji je održan u Zadru.

Kako se ističe, tijekom sastanka se raspravljalo o nizu tema, uključujući nedavno objavljene ažurirane planove održivosti, ključne pravne korake u nastavku postupka, vremenski okvir formiranja stalnog vjerovničkog vijeća, pojedinosti strukture nagodbe te, najvažnije, način tretiranja nepodmirenog graničnog duga.

"Na temeljima prijedloga restrukturiranja predstavljenog u prosincu 2017. predstavnici Agrokorovih vjerovnika, kako financijskih tako i dobavljača, su po prvi put imali priliku analizirati određene važne financijske informacije koje će im pomoći u postizanju održivog plana nagodbe. U dogovoru s Privremenim vjerovničkim vijećem (PVV), kompanija će relevantne informacije koje su podijeljene s članovima PVV-a učiniti javno dostupnima 14. ožujka 2018. godine", najavljuje se u priopćenju.

Također se ističe i da su predstavnici vjerovnika "vodili vrlo konstruktivan direktan međusobni dijalog te se o glavnim razmišljanjima i problemima vezanima uz plan nagodbe otvoreno raspravljalo".

"Razgovor o nepodmirenom graničnom dugu, koji su predstavnici dobavljača identificirali kao jednu od kritičnih točaka, rezultirao je prijedlogom mogućeg rješenja koje je načelno prihvatljivo i financijskim vjerovnicima i dobavljačima. Sve su se strane usuglasile da će prijedlog ubrzano razraditi kako bi se osigurala široka podrška vjerovnika za plan nagodbe", navode iz Agrokora.

Ističu i kako je "na kraju sastanka utvrđen manji broj ključnih otvorenih pitanja" te je dogovoreno je da će se ista skupina ponovo sastati radi rješavanja tih preostalih pitanja u tjednu koji počinje 19. ožujka 2018. godine.

U priopćenju se prenosi i izjava izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška koji je zadovoljan rezultatima sastanka. 

"Zaista sam zadovoljan rezultatima sastanaka, postigli smo značajan napredak i uvjeren sam da ćemo do previđenog roka u travnju ove godine uspjeti dogovoriti načelne uvjete koji određuju okvire plana nagodbe. Veselim se sljedećem sastanku s ovom skupinom, kada ću vas moći ponovo izvijestiti o novim postignutim rezultatima", kaže Peruško.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina