Obavijesti

News

Komentari 15

Potpisi za referendum protiv mirovinske ići će na provjeru

Potpisi za referendum protiv mirovinske ići će na provjeru

Oporba se zalaže da se ne provjerava svaki potpis kako bi se izbjegli veliki troškovi, ali i spriječilo odugovlačenje. Propao je i drugi pokušaj oporbe da se utvrdi tko je nadležan odlučiti o izuzeću N. Novaković...

VIDEO

Odbor za Ustav jednoglasno je od Vlade zatražio provjeru potpisa koje je za referendum protiv mirovinske reforme prikupila inicijativa "67 je previše". Inicijativa je gotovo 750.000 potpisa predala u Sabor 13. lipnja ove godine. Ovu odluku odbora još treba potvrditi Sabor. S obzirom na broj prikupljenih potpisa Peđa Grbin (SDP) pozvao je Vladu da se ne provjerava svaki potpisi. 

- Bilo bi dobro da se izuzme uzorak i temeljem toga u kratkom roku utvrdi imali li dovoljno potpisa. Smatramo da nema nikakve potrebe za ulaženje u velike troškove, a posebno nema potrebe za odugovlačenje - rekao je Grbin.  

Na sjednici odbora nije prošao ni drugi pokušaj oporbe da se otvori raspravu tome tko je nadležan odlučiti o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković, a što je tražio premijer Andrej Plenković prije odluke o njegovoj ulozi u pisanju lex Agrokora.

Ovoga puta prigovor je podnio Marko Šimić (HDZ) te oporbeni prijedlog nije prošao. Oporba je upozorila vladajuće da krše Ustav te odluku Ustavnog suda iz 2007. godine. Arsen Bauk (SDP) najavio je da će se zbog ovoga obratiti Ustavnom sudu. Predložio je Odboru i da se izvrši edukacija oporbenih zastupnika kako se podnose prijedlozi te da je provede Zaklada hrvatskog državnog zavjeta te da predavači budu članovi Odbora iz parlamentarne većine. Predsjednik Odbora Željko Reiner (HDZ) podnesak Bauka smatra uvredljivim za članove Odbora. 

- Stvarate od Odbora i Sabora šou i cirkus i to mi je žao - ustvrdio je Reiner. 

Replicirao mu je Grbin navodeći kako ga podnesak Bauka nije uvrijedio.

- Mene je jedino uvrijedilo to što ste vi spremni prekršiti Ustav, poslovnik i parlamentarne procedure kako bi zaštitili lik i djelo Andrej Plenkovića i spriječili da se protiv njega vodi postupak pred Povjerenstvom - poručio je Grbin.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa