Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potraga u tijeku: Mađar nestao prilikom organiziranog ronjenja

U podmorskoj spilji na otoku Cresu nestao je mađarski ronilac. Upravo traje koordinirana površinska potraga za roniocem dok je podmorska potraga obustavljena do subote

Upravo je u tijeku koordinirana potraga za nestalim roniocem u predjelu podmorske spilje kod rta Tartaj, otok Cres, javlja Nacionalna središnjica za usklađivanje traganje i spašavnja na moru (MRCC Rijeka). Radi se o mađarskom državljaninu T.M. (33).

Akciju su pokrenuli u petak oko 15 sati u akvatoriju otočića Plavnik, sjeveroistočno od otoka Cresa, u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Rijeka, nadležnom Lučkom ispostavom Cres i Pomorskom policijom Rijeka, čiji pripadnici ronilačke jedinice obavljaju podmorsku potragu za nestalim roniocem. 

Zbog slabe vidljivosti odlučeno je da se podmorska potraga obustavi tijekom noći te će se nastaviti u subotu dok se površinska potraga nastavlja tijekom večeri.

Opsežna potraga pokrenuta je kada su zaprimili dojavu o nestanku ronioca od N.Ž., hrvatskog državljanina, koji je vlastitom brodicom prevezao grupu od 10 mađarskih ronioca. Prevezao ih je u akvatorij otočića Plavnik gdje su oko 14.00 sati započeli sa ronjenjem u organizaciji ronilačkoga kluba registriranog u Republici Hrvatskoj, a čiji je vlasnik ujedno i voditelj ove ronilačke ture.

Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka i policijski službenici utvrdili su prema izjavama ostalih ronioca iz skupine da je mađarski ronilac nestao odmah po izronu na površinu.  Ronilačka tura obavljala se na poziciji podmorske spilje čiji ulaz se nalazi na dubini od 16 metara, odakle dalje vodi uži prolaz do spiljske komore čiji je ulaz na 20 metara dubine, dok samo dno komore doseže dodatnih 35 metara dubine.

Komentari (11)