Obavijesti

News

Komentari 11

Potraga u tijeku: Mađar nestao prilikom organiziranog ronjenja

U podmorskoj spilji na otoku Cresu nestao je mađarski ronilac. Upravo traje koordinirana površinska potraga za roniocem dok je podmorska potraga obustavljena do subote

VIDEO

Upravo je u tijeku koordinirana potraga za nestalim roniocem u predjelu podmorske spilje kod rta Tartaj, otok Cres, javlja Nacionalna središnjica za usklađivanje traganje i spašavnja na moru (MRCC Rijeka). Radi se o mađarskom državljaninu T.M. (33).

Akciju su pokrenuli u petak oko 15 sati u akvatoriju otočića Plavnik, sjeveroistočno od otoka Cresa, u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Rijeka, nadležnom Lučkom ispostavom Cres i Pomorskom policijom Rijeka, čiji pripadnici ronilačke jedinice obavljaju podmorsku potragu za nestalim roniocem. 

Zbog slabe vidljivosti odlučeno je da se podmorska potraga obustavi tijekom noći te će se nastaviti u subotu dok se površinska potraga nastavlja tijekom večeri.

Opsežna potraga pokrenuta je kada su zaprimili dojavu o nestanku ronioca od N.Ž., hrvatskog državljanina, koji je vlastitom brodicom prevezao grupu od 10 mađarskih ronioca. Prevezao ih je u akvatorij otočića Plavnik gdje su oko 14.00 sati započeli sa ronjenjem u organizaciji ronilačkoga kluba registriranog u Republici Hrvatskoj, a čiji je vlasnik ujedno i voditelj ove ronilačke ture.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka i policijski službenici utvrdili su prema izjavama ostalih ronioca iz skupine da je mađarski ronilac nestao odmah po izronu na površinu.  Ronilačka tura obavljala se na poziciji podmorske spilje čiji ulaz se nalazi na dubini od 16 metara, odakle dalje vodi uži prolaz do spiljske komore čiji je ulaz na 20 metara dubine, dok samo dno komore doseže dodatnih 35 metara dubine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a