Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potraga za šest marinaca kod Japana: Srušila se dva aviona

None Foto: KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Iako detalji nesreće nisu poznati pretpostavlja se da u se zrakoplovi sudarili u zraku tijekom vježbe punjenja gorivom. Japansko Ministarstvo obrane izjavilo je da su pomorske snage spasile jednog marinca

U japanskim vodama traga se za šest američkih marinaca nakon nerazjašnjene nesreće dvaju vojnih zrakoplova, izjavili su američki dužnosnici.

Iako detalji nesreće nisu poznati pretpostavlja se da u se zrakoplovi sudarili u zraku tijekom vježbe punjenja gorivom, prenosi Reuters.

Japansko Ministarstvo obrane izjavilo je da su pomorske snage do sada spasile jednog od sedam marinaca koji su bili u zrakoplovima u vrijeme nesreće.

Marinci su u priopćenju objavili da se nesreća dogodila u četvrtak tristotinjak kilometara od japanske obale. Zrakoplov tanker KC-130 Hercules i borbeni F/A-18 Hornet poletjeli su iz baze Iwakuni i provodili su redovne treninge kada je došlo do "nesreće", izvijestili su marinci.

Američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da se nesreća dogodila tijekom vježbe punjenja gorivom. Jedini do sada spašeni marinac vraćen je u bazu gdje je podvrgnut liječničkom pregledu, priopćili su marinci.

Komentari (15)
  • Marinci su top ekipa, punjenje goriva u zraku je iznimno tesko i nesrece su nazalost neizbjezne, sucut obiteljima stradalih marinaca

    6. 12. 2018,   08:23
  • Da, uspio se katapultirati pilot aviona, a ovi u cisterni su ajd Bog.

    6. 12. 2018,   07:53
  • Dobro da nije F-16. Ipak naša vlada kupuje najbolje za nas...

    6. 12. 2018,   08:11