Obavijesti

News

Komentari 7

Potraživanja prema tvrtki Dorf u stečaju Hoto grupa je prodala

Potraživanja prema tvrtki Dorf u stečaju Hoto grupa je prodala
1

U procesu namirenja vjerovnika održano je više javnih dražbi za uredski namještaj, vrijednu informatičku opremu i alat propale Horvatinčićeve tvrtke – uključivši i čekiće, odvijače, bušilice, brusilice i setova kliješta...

VIDEO

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se utvrđuje da je Hoto grupa d.o.o, matična tvrtka poduzetnika Tomislava Horvatinčića, sklopila ugovor o prodaji i ustupu potraživanja od 49,3 milijuna kuna prema tvrtki Dorf, također u Horvatinčićevu vlasništvu, koja je od 2015. u stečaju sa više od 66 milijuna kuna tražbina vjerovnika.

Hoto grupa kao stečajni i razlučni vjerovnik prošlog je tjedna obavijestila sud da je 31. prosinca prošle godine sklopljen ugovor o prodaji i ustupu potraživanja s Tihomirom Krtalićem iz Zagreba u svojstvu kupca vjerovnikovih potraživanja čime je taj stjecatelj, kako se navodi, stupio na mjesto prodavatelja kao stečajnog vjerovnika u ovom stečajnom postupku.

Za koliko su prodana potraživanja prema Dorfu nije navedeno, no prema tražbinama vjerovnika utvrđenim u rujnu 2015. Hoto grupa je od te tvrtke potraživala 49.310.199 kuna.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je dva mjeseca nakon što je stečajna upraviteljica Dorf podnijela izvješće o tijeku dvoipolgodišnjeg stečajnog postupka te tvrtke s više od 66 milijuna kuna nagomilanog duga u kojem se navodi da je od prodaje zemljišta te tvrtke uprihođeno nešto više od 760.000 kuna te da je razlučnim vjerovnicima dosad isplaćeno nešto više od 570.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izvješće stečajne upraviteljica uslijedilo je nakon održane petnaeste javne dražbe za imovinu i zemljište propale Horvatinčićeve tvrtke u Strmcu pokraj i unutar naselja Hoto vila.

U dosadašnjim dražbama za nekretnine Dorfa d.o.o, koje se u zemljišnim knjigama vode kao više desetaka oranica površine od četiri do 2400 četvornih metara, najveći je interes pokazao Grad Sveta Nedelja kojem je u svibnju prošle godine bilo dosuđeno tridesetak oranica (zemljišta) u ukupnoj vrijednosti 10,4 milijuna kuna. No, budući da nakon toga Grad Sveta Nedelja u zakonskom roku nije uplatio kupovninu u tom iznosu, preuzeo je samo dio nekretnina u vrijednosti od nešto više od 480.000 kuna da bi naknadno u studenome svetonedeljska vlast pokazala interes za još dvije nekretnine vrijedne nešto manje od 700.000 kuna.

Zanimljivo je i istaknuti da i je u procesu namirenja vjerovnika održano više javnih dražbi za uredski namještaj, vrijednu informatičku opremu i alat propale Horvatinčićeve tvrtke – uključivši i čekiće, odvijače, bušilice, brusilice i setova kliješta ukupne početne procijenjene vrijednosti od gotovo 38.000 kuna. Te su pokretnine bile prodane tek nakon devetog javnog prikupljanja ponuda za ponuđenih 3120 kuna uvećanih za porez na dodanu vrijednost. Kako se ističe u izvješću stečajne upraviteljice, trenutačno je na žiro računu te Horvatinčićeve tvrtke 123.475 kuna.

Tvrtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. je sudskim rješenjem postavljena stečajna upraviteljica. Ukupni iznos priznatih tražbina vjerovnika višeg isplatnog reda te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajne upraviteljice, iznosi 66,44 milijuna kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina