Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Potrebna je detaljna analiza za status majke odgojiteljice"

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad taj status zatražile ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba, a Bandić očekuje da takav status bude priznat u cijeloj Hrvatskoj

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić upozorila  je u četvrtak na potrebu detaljne analize demografske mjere koju predlaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a odnosi se na priznavanje statusa majke odgojiteljice u cijeloj Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb.

Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad taj status zatražile ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba,  a Bandić je nedavno izjavio kako očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj.  

Zagreb: Gradonačelnik Bandić napustio viječnicu uoči glasovanja o proračunu ZA CIJELU HRVATSKU Novi Bandićev zahtjev Vladi: Priznajte majke odgojiteljice

Murganić je uoči sjednice Vlade izjavila da osobno nije upoznata s najnovijim prijedlogom Milana Bandića kojemu je nedavno prošla inicijativa da se osiguraju proračunska sredstva za nabavu besplatnih udžbenika za učenike svih osnovnih škola u Hrvatskoj.  

Istaknula je potrebu da se svaka mjera dobro analizira kako bi bila održiva i kontinuirana.

- To su preozbiljne stvari da bih govorila nešto osobno, iza toga treba stajati odluka Vlade i proračun - ističe Murganić.

Komentari (20)
  • Analiziraj prvo sebe samu,da li si normalna i da li uopće znaš što radiš. I ajde sad hadezenjare,nalupajte mi minuse!

    20. 12. 2018,   12:33
  • Morate se složiti da je ovo svakako pitanje za raspravu. Za majku odgajateljicu moraju biti strogo precizirani uvjeti. Ja sam mislio da na to imaju pravo samo majke djece sa posebnim potrebama kojima je onemogućen rad. Da se ovo dopusti svima svakako ne podržavam. Zapravo sulud je prijedlog.

    20. 12. 2018,   14:45
  • Majka odgojateljica veću glupost nisam mogla čut.Pa i prije su žene rađale i imale po 4 djece i radile.Znam nekolko svojih kolegica koje su radile i odgajale djecu.Zašto postoje vrtići i jaslice?

    20. 12. 2018,   14:26