Obavijesti

News

Komentari 70

'Potrebno je izbrisati mržnju i predrasude prema drugima...'

'Potrebno je izbrisati mržnju i predrasude prema drugima...'
13

Nadbiskup zagrebački Josip Bozanić poručio je s mise polnoćke u zagrebačkoj katedrali kako je potrebno iz srca izbrisati srdžbu, ljutnju, mržnju i predrasude prema drugima, pa i prema onima koji su možda činili zlo.

VIDEO

Slaviti Božić znači odbaciti sve ono što u našem životu ne prepoznaje ili odbija Božju ljubav koja prethodi svakom činu naše ljubavi, ali jednako tako potrebno je izbrisati iz srca svaku srdžbu i ljutnju, mržnju i svaku predrasudu prema drugima, prema onima koji su mi možda i zlo učinili, rekao je kardinal Bozanić.

Kazao je kako nas Božić poziva da se kao ljudi dobre volje borimo protiv svake neprijateljske primisli prema drugima - i onima koji su nam blizu i onima koji su daleko od nas, i prema slabima i prema jakima.

- Po božićnom daru dokinuta je udaljenost između Boga i ljudi, Božić donosi mir ljudima na zemlji, miljenicima božjim. Taj Božji mir omogućuje i mir među ljudima jer čovjek koji je u miru s Bogom u miru je i sam sa sobom te širi mir u sredini u kojoj živi, rekao je nadbiskup zagrebački. 

Pogledajte video:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Polnoćka u zagrebačkoj katedrali 02:16

Bozanić je poručio kako Bog poziva: "Ljubite uvijek. Sve činite iz ljubavi, čak i onda kad su poniženja tolika da je ljudski teško, kad se čini da za ljubav više nema mjesta". 

Kazavši kako ne bismo mogli ljubiti Boga da on nas nije prvi ljubio, kardinal je istaknuo kako je Božić ostvarenje Božje ljubavi prema svima. 

- Božić je očitovanje neizmjerne milosti božje, spasiteljice svih ljudi. Ona nas poziva da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te da razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, rekao je Bozanić u propovijedi.

Poručio je kako nas Božić poziva da budem ponizni, maleni kao djeca ili pastiri. "Božić je put prema Bogu. U našem srcu postoji čežnja za Bogom, čežnja da ga se susretne, upozna. Ljudsko je srce nemirno dok se ne smiri u Bogu", rekao je.

Pogledajte video:

Kardinal je poručio kako Božja slava od koje dolazi sve lijepo i dobro ispunja čovjekovo srce divljenjem i radošću.

- Tko prepozna Boga doživi radost. Božićno nas otajstvo vodi do Božje slave, do Božjega svjetla, to je dar božićne noći, rekao je Bozanić na polnoćki u zagrebačkoj katedrali. 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na polnoćku je pak stigla u Trsatsko svetište gdje ju je, kao i Bandića u zagrebačkoj katedrali, dočekala rezervirana klupa. 

12
| Foto: Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina