Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potukli se Grci i Armenci u crkvi, priveli dva svećenika

None Foto: SkyNews 12

Jeruzalem: Armenci su odbili zahtjev Grka da sudjeluju u ceremoniji u spomen na otkriće križa na kojem je Isus razapet. U crkvi je izbila tučnjava

Svećenici su se posvađali oko priprema za ceremoniju u spomen na otkriće križa na kojem je Isus bio razapet. Armenci, koji organiziraju ceremoniju, odbili su zahtjev Grka da u njoj sudjeluje i jedan njihov svećenik. Grci su stoga blokirali procesiju, što je ubrzo eskaliralo fizičkim obračunom Grka i Armenaca u jeruzalemskoj crkvi u kojoj je, prema vjerovanju, pokopan Isus. Sljedbenici su se na jednom od najsvetijih mjesta prema njihovim vjerovanjima obračunali i metalnim svijećnjacima s Isusova groba. Policajci su uspjeli razdvojiti sukobljene strane te priveli grčkog i armenskog svećenika. U tučnjavi nekoliko je ljudi zadobilo lakše ozljede. Izraelska policija nerijetko mora prekidati tučnjave pripadnika različitih vjera koje polažu pravo na tu crkvu i mjesto.

Komentari (4)
  • hahhahahah na ovo sam se dobro nasmijala šta drugo reći

    10. 11. 2008,   13:55
  • to je nerjedak događaj , reješenje je da se izbace oba svečenička reda iz te crkve , jer se ovako siguno ne pokazuje poštovanje prema religiji , sramota i zaslužuju progon iz te crkve.

    10. 11. 2008,   14:05
  • Dali mi ko zna reci sta je vise i grijeh?

    10. 11. 2008,   14:07