Obavijesti

News

Komentari 7

Potvrđena je optužnica u još jednom kraku afere Fimi media

Potvrđena je optužnica u još jednom kraku afere Fimi media

Tužiteljstvo tvrdi da je Todorić od prosinca 2005. do veljače 2010. na nagovor bivšeg šefa Carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, dogovorio suradnju STSI-ja s Fimi mediom

VIDEO

Zagrebački Županijski sud u petak je potvrdio optužnicu protiv Ante Todorića, bivšeg direktora Inine tvrtke kćeri Sektor tehničkih servisa Ine (STSI), optuženog da je u nešto više od četiri godine Fimi mediji nezakonito zaradio čak 1,6 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tvrdi da je Todorić od prosinca 2005. do veljače 2010. na nagovor bivšeg šefa Carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, dogovorio suradnju STSI-ja s Fimi mediom preko koje se navodno punio HDZ-ov crni fond.

Fimi mediu, čija je vlasnica bila Barišićeva prijateljica Nevenka Jurak, STSI je angažirao za obavljanje usluga marketinških i promidžbenih aktivnosti te za nabavu različite robe.

U optužnici podignutoj u prosincu prošle godine navedeno je da je Fimi media STSI-ju ispostavila 49 računa temeljem kojih je isplaćeno više od 2,6 milijuna kuna, od toga i roba vrijedna preko 340 tisuća kuna koja nikada nije isporučena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stvarne troškovi Fimi medie tužiteljstvo je pritom procijenilo na tek nešto više od milijun kuna pa navode da je na štetu STSI-ja marketinška agencija po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici nezakonito zaradila 1,67 milijuna kuna.

Kada je sredinom veljače svjedočio na glavnom suđenju u aferi Fimi media, gdje su se na optuženičkoj klupi uz Barišića i Jurak našli i bivši premijer Ivo Sanader te njegova bivša stranka HDZ, Todorić je potvrdio da je posao s Fimi medijom sklopio na Barišićevu preporuku. U tome, kaže, nije vidio ništa neobično, tim više što je promidžbene materijale Fimi medije vidio u Janafu ili 'nekoj od naftnih tvrtki' s kojima je surađivao. Svjedok pritom nije mogao potvrditi je li Barišić u kontekstu suradnje s Fimi medijom spominjao i HDZ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.