Obavijesti

News

Komentari 2

Potvrđene najave: Božinović je predstojnik Ureda premijera

Potvrđene najave: Božinović je predstojnik Ureda premijera
1

Također, Tomislav Pokaz razriješen je dužnosti zamjenika predstojnika Ureda predsjednika Vlade, a zamjenicom predstojnika Ureda imenovana je Tena Mišetić

VIDEO

Na zatvorenom dijelu prve sjednice, Vlada Republike Hrvatske raspravljala je o kadrovskim pitanjima. 

Neven Zelić razriješen je dužnosti predstojnika Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a novim je predstojnikom Ureda imenovan dr. sc. Davor Božinović. 

Također, Tomislav Pokaz razriješen je dužnosti zamjenika predstojnika Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, a zamjenicom predstojnika Ureda imenovana je Tena Mišetić. 

Andreja Gabrijel, zamjenica glavnog tajnika Vlade Republike Hrvatske, imenovana je glavnom tajnicom Vlade Republike Hrvatske.  

Sanja Palčić, državnoj službenici koju je Vlada ovlastila za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, ali joj ističe rok od šest mjeseci, ponovno je dana ovlast za obavljanje tih poslova, s danom 10. studenoga 2016. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Povučena je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova Damiru Sabljaku te je dana nova ovlast državnoj službenici Loreti Bertoša-Kušen za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Opozvani su dosadašnji predstavnici Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću; Bernardica Juretić, Tomislav Tolušić, Nada Šikić, Tomislav Panenić, Zdravko Marić i Dario Nakić. 

Damir Krstičević zadužen je za nacionalnu sigurnost. Predsjednik je Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi.
Razriješen je dosadašnji predsjednik i član Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Davor Romić a Tomislav Tolušić imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća.

Također, Davor Romić razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište, a Tomislav Tolušić imenovan je novim predsjednikom.

Radi podnošenja ostavki sadašnjeg općinskog načelnika i zamjenice općinskog načelnika Općine Jelenje, Zdenko Holenko imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova općinskog načelnika Općine Jelenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21