Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potvrđeno: Karamarko traži da se ispita ima li sukoba interesa

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdila je da je zahtjev dužnosnika Tomislava Karamarka zaprimljen u utorak nešto prije 17 sati elektronskim putem

Kako je Tomislav Karamarko najavio, tako je i učinio. Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković potvrdila je u srijedu ujutro da je prvi potpredsjednik Vlade poslao zahtjev Povjerenstvu da se ispita eventualno postojanje sukoba interesa. 

- Povjerenstvo je zaprimilo jednu prijavu, po Zakonu dužni smo štititi identitet podnositelja prijave. Nakon zaprimljene prijave, zaprimljen je i zahtjev dužnosnika Tomislava Karamarka da se ispita i utvrdi eventualno postojanje sukoba interesa. Zahtjev dužnosnika zaprimljen je nešto prije 17 sati elektronskim putem - rekla je Orešković novinarki Dnevnika Nove TV

'Sjednica će biti u primjerenom roku'

Prema riječima Dalije Orešković, sjednica na kojoj će se odlučivati o sukobu interesa održat će se nakon što Povjerenstvo prikupi sve potrebne materijalne dokaze.

- Nisam sklona najavama datuma no uvažavajući javni interes, o ovom će se predmetu raspravljati u primjerenom roku - rekla je Orešković za Dnevnik Nove TV.

Komentari (55)
  • Bi li tomica tražio da se ispita sukob interesa i da nije procurio ovaj dokument u javnost ?

    11. 5. 2016,   12:29
  • Jel taj mađarski MOL neko društvo za udomljavanje pesekov , da traži savjet šišačice pudlica................

    11. 5. 2016,   11:59
  • zanimljivo kako svi oko KDZ-ovaca najednom postanu nekakvi savjetnici i stručnjaci za sve te odna dobiju milijunske poslove drugi dan od otvaranja firme. A kad odu s vlasti te firme nenaju kunu jednu prometa.

    11. 5. 2016,   12:23