Obavijesti

News

Komentari 9

Stigla potvrda: U ručku djece bile ličinke kuhinjskog moljca

Stigla potvrda: U ručku djece bile  ličinke kuhinjskog moljca
1

Po informacijama roditelja djece iz Osnovne škole "Dolac", u središtu Rijeke, ličinke su bile u maneštri od ječma i graha te suhog mesa. Ručak je prekinut čim su primijećene ličinke

VIDEO

Cjelovitom analizom uzoraka hrane koja je poslužena za ručak učenicima u produženom boravku Osnovne škole "Dolac" u Rijeci u ponedjeljak potvrđeno je da su u njoj bile ličinke kuhinjskog moljca, rekao je za Hinu u četvrtak voditelj Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević.

Stigli prvi nalazi: U ručku su bile ličinke kuhinjskog moljca
Stigli prvi nalazi: U ručku su bile ličinke kuhinjskog moljca

Analizom je utvrđeno da u hrani nije bilo patogenih bakterija pa nije bila opasna za zdravlje, rekao je Rončević. No, istaknuo je, "takva hrana je u svakom slučaju bila neprikladna". Dodao je da su ličinke vjerojatno bile u namirnicama, grahu, ječmu ili brašnu.

Dijana Nobilo, voditeljica riječke Poslovne jedinice tvrtke Blato 1902., koja je pripremila i dostavila spornu hranu u školu, istaknula je da su obaviješteni da je analizom NZJZ-a potvrđeno da je hrana bila mikrobiološki ispravna te da nije bila opasna za zdravlje. Najavila je da će se u toj tvrtki provesti detaljna analiza zdravstvene ispravnosti namirnica koje dobivaju od proizvođača. Po njezinim riječima, hranu dostavljaju u desetak riječkih škola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po informacijama roditelja djece iz Osnovne škole "Dolac", u središtu Rijeke, ličinke su bile u maneštri od ječma i graha te suhog mesa. Ručak je prekinut čim su primijećene ličinke, ali su neka djeca već pojela dio obroka. Neki su roditelji tvrdili da su im se djeca nakon dolaska kući žalila na bolove u trbuhu i da su povraćala. 

Revoltirani roditelji požalili su se novinarima da i inače hrana koju djeca dobivaju u školi nije odgovarajuće kvalitete. Roditelji učenika poslali su školi dopis u kojemu traže da se odmah raskine suradnja s tvrtkom Blato 1902. i dostava hrane. "Ako to ne učinite, kontaktirat ćemo državnu inspekciju i zatražiti uvid u poslovanje i uvjete rada te tvrtke", stoji u dopisu roditelja.  

Bačićeva žena suvlasnica firme za dostavu hrane

Kako piše Index, jedna od najvećih dioničarki tvrtke Blato 1902. je Željka Bačić, supruga HDZ-ovog zastupnika Branka Bačića. 

Korčulanska tvrtka Blato 1902 d.d. dobila je posao dostave hrane u više riječkih osnovnih škola temeljem Zakona o javnoj nabavi prema kojem prednost ima ponuđač s najjeftinijom ponudom. Time se bave, kako nam kaže direktorica tvrtke Marina Kapor, već trideset godina, otkad postoji Zakon o javnoj nabavi. 

Najveći broj dionica ipak je ostao koncentriran u rukama samo tri osobe: predsjednika nadzornog odbora Ivana Milata, Bačićeve supruge Željke Bačić i Marine Šeparović

Prema imovinskoj kartici, Bačićeva supruga Željka raspolaže s ukupno 11.23 posto dionica tvrtke. Ostali dioničari, osim troje gore navedenih, imaju manje od nekoliko posto vlasništva u tvrtki. Primjerice, sljedeći, četvrti po redu suvlasnik ima 4.31 posto dionica tvrtke.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina