Obavijesti

News

Komentari 15

Potvrdili iz ministarstva: HPB odblokirala račune Petrokemiji

Potvrdili iz ministarstva: HPB odblokirala račune Petrokemiji
1

Zbog blokiranog računa tvrtke, Stožer za obranu Petrokemije u priopćenju zaprijetio je obustavom isporuke mineralnih gnojiva. Obavijestili su institucije o slučaju

VIDEO

Nakon što je Hrvatska poštanska banka (HPB) u petak blokirala račune kutinske Petrokemije, u Ministarstvu gospodarstva su potvrdili da je Petrokemiji račun odblokiran u ponedjeljak oko 10 sati.

HPB se oglasila priopćenjem u kojem navodi da je s današnjim danom naplatila svoje potraživanje u iznosu od 12 milijuna kuna.  

- Hrvatska poštanska banka  vodi i vodit će brigu o svim svojim klijentima i hrvatskom gospodarstvu s pozicije domaće banke srednje veličine. Banka maksimalno pažljivo postupa s imovinom koja nam je povjerena te poštujemo pravila poslovanja i regulativu države, našeg većinskog vlasnika. U konkretnom slučaju Petrokemije, jamstvo kojim je  poduzeće u državnom vlasništvu jamčilo za obvezu privatnog poduzeća koje je završilo u predstečjanoj nagodbi  ne može biti oprošteno na teret Banke.  Banka nema mandat opraštati dugove na teret vlasnika i indirektno na teret svojih 630.000 klijenata.  Jamstvo je dospjelo na naplatu prije pet mjeseci otkad Banka pregovara s Petrokemijom s čime su bila upoznata i nadležna ministarstva - stoji u priopćenju.

Stožer za obranu Petrokemije je odmah povukao blokadu isporuke mineralnih gnojiva iz Petrokemije. Predsjednik Stožera  Željko Klaus nam je kazao kako je spor riješen na zadovoljstvo ne samo dužnika nego i cjelokupne hrvatske javnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Drago mi je zbog sporazuma, posebice poljodjelaca, ali i nas koji proizvodimo mineralno gnojivo, kazao je vođa Stožera za obranu Petrokemije.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a