Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Povijesni likovi će u šetnju Zagrebom za više turista

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL 4

Dora i Pavle, likovi iz Šenoinog Zlatarevog zlata, Marija Jurić Zagorka te drugi povijesni likovi turistima će pričati o povijesti, a svirat će i vergl

Turistička zajednica grada Zagreba u četvrtak je na Zagrebačkom velesajmu predstavila ovogodišnji Zagrebački vremeplov.
- Svake subote od 17. travnja do 25. rujna na Zrinjevcu će biti promenadni koncerti, na Gornjem gradu zagrebačke šansone, a folklorni program na više mjesta. Čanovi kulturnoumjetničkih društava šetat će u narodnim nošnjama Kaptolom, Trgom bana Jelačića i Tkalčićevom te djeliti turistima domaće kolače ili jabuke. Gornjim gradom šetat će likovi iz prošlosti i turistima na stranim jezicima govoriti o "sebi" i prošlosti Zagreba - kaže Amelia Tomašević, direktorica TZ grada Zagreba. Od ove godine Dori Krupićevoj, Mandi, kolporteru, poštaru, stražaru i Mariji Jurić Zagorki pridružit će se  Pavle Gregorijanec i Matija Gubec. Posebnu pažnju turista ovih su godina privlačili svirač vergla i srednjovjekovni vitezovi.
Na prvoj slici su (s lijeva na desno): Pavle Gregorijanec (lik iz Šenoina Zlarareva zlata), kolporter, ban Josip Jelačić, Marija Jurić Zagorka, poštar, Dora Krupićeva (Zlatarevo zlato), gradski stražar i Manda koja grabi vodu iz Manduševca.

Komentari (1)
  • Neka se netko obuce i u Franju Tudmana i Ivu Sanadera, a mozda bi i Franjo Tahi bio odlican.

    15. 4. 2010,   15:11