Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kerum Togonalu: Zašto niste pozvali babu Mandu s pazara?

None Foto: I. Ivanović/PXL 5

Dan nakon što je gostovao u Dnevniku 3 Željko Kerum je rekao da mu je puna kapa podmetanja dviju najjačih strana. Kaže da neka naprave što mogu da ga maknu

Mislave, mogu nešto reć. Zašto niste pozvali neku babu Mandu s pazara koja prodaje pome da da svoje mišljenje isto kao ovaj gospodin. U čemu se njih dvoje razlikuju, pitao je voditelja Mislava Togonala u utorak za Dnevnik 3 HRT-a splitski gradonačelnik Željko Kerum. U Dnevniku 3 su naime razgovarali o tome zašto je Grad Split, iako to nije morao, platio izradu posebne geodetske podloge potrebne za raspisivanje natječaja tvrtke Kerumove nevjenčane supruge Fani Horvat. Argumente protiv Željka Keruma iznosio je Vjeko Santrić iz inicijativa Split i Društva Marjan. Njegovi su argumenti razljutili Keruma pa je prvo pitao tko je Santrić uopće i o čemu se radi, a onda ga je usporedio s babom Mandom. 

Povjerenstvo će raspravljati je li Željko Kerum u sukobu interesa

Na dnevnom redu Povjerenstva za sukob interesa danas će biti i pokretanje postupka sukoba interesa protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Zasjedat će zbog zemljišta u Dujmovači jer je donesen zaključak da parcele u gradskom vlasništvu, koju su na prostoru predviđenom za gradnju novog trgovačkog centra gube javnu namjenu i pretvaraju se u građevinsko zemljište, piše Dnevnik.hr

Riječ je o parcelama u vlasništvu poduzeća Koteks d.o.o. čijih 75 posto dionica navodno drži tvrtka Kerum d.o.o. pa se treba utvrditi pogoduje li se odlukom o prenamjeni zemljišta Kerumovoj tvrtki. U Zaključku se prenamjena obrazlaže pozivanjem na lokacijsku dozvolu izdanu od gradskih službi. Povjerenstvo treba utvrditi radili se o sukobu interesa. Splitska oporba tražit će izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća zbog gradnje na Marjanu.

Kerum: Prozivaju me za 20.000 kuna, a podijelio sam milijune

Splitski oporbeni vijećnici sakupili su dovoljnih 12 potpisa za sazivanje izvanredne sjednice splitskog Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o gradnji na Marjanu. Mislav Parić iz SDP-a rekao je kako se nada da će sjednici prisustvovati i gradske civilne urduge kako bi se čulo i njihovo mišljenje. 

Gradonačelnik Kerum pak na sjednici očekuje nastavak uvreda na njegov račun:

- Očekujem vrijeđanje jer se preko toga želi nauditi meni. Pa nisam ja radio GUP - rekao je Kerum te potvrdio da iza Fani Horvat stoji njegov kapital.

- Istina je, pa šta? Jel to protuzakonito - zapitao se Kerum i nastavio u svom stilu:

- GUP je važeći i tamo se može radit. Da rade neki John, Ante ili Mate ne bi bilo problema. Ali sve se radi da se meni naudi. Oni predlažu da se vlasniku tog zemljišta ono otme. Ali neće biti otimačine kao 1945.godine - poručio je Kerum.

Gradonačelnik je pojasnio i spornih 20.000 kuna koliko je grad platio za izradu Posebne geodetske podloge, dokumenta kojeg obično plaća investitor.

- Grad je platio jer je želio da se registriraju stabla, kako nijedno u gradnji ne bi bilo srušeno. Strašno je da mene prozivaju za 20 tisuća kuna, a do sada sam podijelio više od 100 milijuna kuna donacija. Stalno me blate, upao sam na teren dvije velike stranke, a one ne žele nove političare. Ne žele nove Kerume, što će oni ako se u Hrvatskoj pojavi još nekoliko Keruma, oni onda neće biti važni - rekao je Kerum.

- Neka oporba raspiše referendum o mojoj smjeni! Što čekaju! Neka naprave sve što mogu da me maknu jer mi je puna kapa više podmetanja od strane dviju najjačih stranaka u državi. Satralo me sve to... - priznao je u srijedu na Rivi gradonačelnik.

Komentari (55)
  • Ne volim kerumka ali sta rade ovi licemjeri poput pavićčića i ovoga gospodina u studiju je strasno.Aljoša Asanović je prije 5-6godina napravia kuću na marjanu isto je bilo prirodno dobro kako da to već nazove.Da napravi kuću smetala su mu stabla sve ih je posika tada to nije smetalo pavičiću i ostalima.Asanović je kada su susjedi prigovarali zasto to radi odgovorio pitajte moju ženu.Di su tada ovi prosvjednici bili??????'''''I kerum je dobro reka ovomu nazovi ga prosvjedniku'

    2. 2. 2011,   15:02
  • vidi se sveopća situacija u tzv. državi, i po komentarima-da ljudi nemaju pametnijeg posla

    2. 2. 2011,   16:06
  • božeee koji komentari i odgovori sram vas bilo pa netrebaju nam srbi ni bilo ko drugi za neprijatelje kad smo mi sami sebi najveći neprijatelji a što se tiče keruma mislim da je jedan od najpošteniji biznismena u hrvatskoj a bome i od politićara a to što smo mi bolesno ljubomorni na nečiji uspjeh to je nešto drugo dabogda nam bio sljedeći premijer kao on a što se mene tiče može biti i on bar je bogat a po meni i pošten i uvjeren sam ako bi kra da bi siguro kra manje nego haski i još je gol ko crkveni miš zato keruma za premijera a vi lupajte minuse koliko oćete

    2. 2. 2011,   16:48