Obavijesti

News

Komentari 49

Postupak protiv Pupovca, ne i protiv premijera i predsjednice

Postupak protiv Pupovca, ne i protiv premijera i predsjednice

Protiv Milorada Pupovca podnesene su dvije prijave zbog mogućeg sukoba interesa. Također, predloženo je da se u predmetu Bože Petrova ne pokrene postupak

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je predložilo u petak da se ne pokrenu postupci protiv premijera, predsjednice i ministra obrane.

- Navedeni predmet otvoren je temeljem medijskih napisa u kojima je stajalo da je bivša tvrtka Damira Krstičevića u partnerstvu s izraelskom koja je uključena u nabavku borbenih zrakoplova. Dobili smo i prijavu protiv ministra, premijera i Predsjednice u kojoj stoji da je ministar predložio i na suptilan način prisilio sve sudionike u odlučivanju da se kupe 30 godina stari zrakoplovi kako bi sebi i partnerima priskrbio nepripadajuću dobit - rekla je početku predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković, prenosi N1 Televizija. 

- Da sumiram sve, iz navedenih prikupljenih činjenica, vidljivo je da se u nabavci aviona radilo o pregovorima između Ministarstva i Izraela. Što se tiče samog postupka on je prema nama dostupnim infromacijama proveden transparentno. Što se tiče prijave protiv premijera i predsjednice, bila je načelna, ali nije bilo konkrentih podataka - rekla je Nataša Novaković koja je predložila da se ne pokrene postupak protiv Plenkovića, predsjednice i Damira Krstičevića.

Sljedeća točka dnevnog reda bio je slučaj Bože Petrova protiv kojeg je podnesena prijava koja prema Povjerenstvu nije vjerodostojna i nema dovoljno elemenata za postupanje "jer sama činjenica da je kao predsjednik Sabora sjedio na sastancima o kojima se raspravljalo o Agrokoru nije dovoljna da bi utvrdili da postoji neki osobni interes".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predloženo je da se u predmetu Bože Petrova ne pokrene postupak.

Protiv Milorada Pupovca podnesene su dvije prijave zbog mogućeg sukoba interesa. U navedenim prijavama navodi se da je Savjet za nacionalne manjine na sjednici u svibnju 2016. godine Srpskom narodnom vijeću dodijelio iznos veći od 3 milijuna kuna, a obzirom da je Pupovac član vijeća prijava se podnijela zbog mogućeg sukoba interesa.

Povjerenstvo je prijave ocijenilo ispravnima i vjerodostojnima. Predloženo je da se pokrene postupak protiv Pupovca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a