Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Povjerenstvo zaključilo: Goran Radman je u sukobu interesa

None Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Povjerenstvo je izvijestilo kako je Radman kao vlasnik i direktor firme Nautar i član Nadzornog odbora Hypo Alpe Adria banke u potencijalnom sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je u srijedu na sjednici u Saboru iznijelo odluku kojom su zaključili da je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u sukobu interesa. Kaznili su ga s 15.000 kuna, koje mora platiti kroz naredna tri mjeseca. Osim toga, mora snositi i troškove objave odluke.

Povjerenstvo je izvijestilo kako je Radman kao vlasnik i direktor firme Nautar i član Nadzornog odbora Hypo Alpe Adria banke u potencijalnom sukobu interesa. Kaznili su ga i zbog toga jer još nije podnio svoju imovinsku karticu. 

Nisu prihvatili Radmanovo tumačenje prema kojem ravnatelj HRT-a nije državni dužnosnik pa se na njega ne odnosi Zakon o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo je objasnilo kako ravnatelj HRT-a jest državni dužnosnik, jer ga bira Sabor te jer se HRT-ov Statut izglasava o Saboru.

Komentari (47)
  • - ma da,zašto me to ne čudi???

    15. 5. 2013,   13:13
  • i nikom ništa .Umjesto da leti s posla dati će mu dva terenska dodatka da plati kaznu i gotovo.

    15. 5. 2013,   13:31
  • Njega treba smijeniti i zbog toga kaj samo pobire plaču šeće se po Opatiji i ništa ne radi.Sramota je HTV ima 4 kanala na kojima nema osim politike nikakvog programa i svi gledamo zapravo druge kanale koje i ne plačamo.Fuj I da ono kako se uređuju i čitaju/odnosno mucaju i ) vijesti na 4 kanalu je SRAMOTA.Tko su uopće ti novi ljudi,pa kaj na TV nema dosta zaposlenih Oni bljuzgaju A Latin ne radi .SRAMOTA i FUJ

    15. 5. 2013,   13:32